belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
?Ha tetszett a foglalkozás, a csillagra kattintva értékelheti. A foglalkozást a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a foglalkozásról.
Heted7 nyári napközis táborok 2022

2022. június 27. és augusztus 26. között, heti turnusokban. Kilenc héten keresztül várjuk a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborunkba. A táborozók öt nap alatt tevékeny részesei lehetnek a jellegzetes paraszti munkáknak, kézműves tevékenységeknek, mozgásos és dramatikus játékoknak.


Helyszín: Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Sztaravodai út 75.

Program rendelhető: 2022. június 27. és 2022. augusztus 26. között
Program időtartama: 5 nap
Célcsoport: általános iskolások

Foglalkozás megrendelhető nyelve:Nyolc tájegységben ismerkedhetnek a paraszti és mezővárosi társadalom múltjával. Nagy csűrjeink, pajtáink, házaink kiváló helyszínt jelentenek az élményszerzéshez - esős és meleg időben egyaránt. A múzeum szabad területei, a kertek, rétek, erdő és a patak lehetőséget adnak a gyermekek mozgásigényének kielégítéséhez.

 

Napirend 

A programokat naponta 8.00-tól 17.00-ig tartjuk. 

8:00 – 9:00 Érkezés, reggeli

9:00 – 12:00 Tábori programok, játék, kézműveskedés 

12:00 – 13:00 Ebéd

13:00 – 13:30 Pihenés, mesehallgatás

13:00 – 16:00 Tábori programok, játék, kézműveskedés

16:00 – 17:00 Uzsonna, hazamenetel

 

A meghirdetett turnusok megfelelő számú jelentkező (10 fő) esetén kerülnek megrendezésre.

 

A 2022-es Heted7 Táborok időpontjai és táborvezetői:

 

2022. június 27. - július 1. - A TURNUS BETELT!

Táborvezetők: Kustánné Hegyi Füstös Ilona és Éles Gergő Péter

 

 ilike.jpg   gergo2.jpg

A szabadtéri néprajzi múzeumpedagógia életformámmá vált, aminek kialakításában és naprakésszé tételében 37 éve munkálkodom itt, az első munkahelyemen. Hiszek a szeretet és türelem erejében, fontosnak tartom az anyanyelvi nevelést, a folklórt és a személyközpontú, játékos módszereket. (Kustánné Hegyi Füstös Ilona)

 

Az emberekben rejlő és a legváltozatosabb módokon felbukkanó kulturális megnyilvánulások, és az ezek iránti kíváncsiság vonzott többek között a néprajz, népzene, népi fazekasság, színek, formák, hangok világába. Szívesen adom át ezt a sokszínűséget, hogy bárki könnyedén ki tudja keverni a sajátját. (Éles Gergő)

 

2022. július 4-8.

Táborvezetők: Tódor Enikő és Sulák-Erdőháti Orsolya

 

   eniko_2.jpg   orsi3.jpg

Múzeumpedagógusként dolgozom már több mint húsz éve. Négy gyermekem és hat unokám van. Örömmel tölt el a gyerekek sokfélesége és szeretete, ezért a Heted7 tábor számomra is mindig nagyon jó élmény. (Tódor Enikő)

 

A régi dolgok szeretetét, néphagyományaink megbecsülését a családomból hozom magammal. Múzeumpedagógusként ezt szeretném átadni a gyerekeknek a tábor keretein belül is. Mert ismerni kell az otthonunkat ahhoz, hogy szeretni tudjuk, kötődni tudjunk hozzá. Hiszen „azért vagyunk világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” - Tamási Áron. (Sulák-Erdőháti Orsolya)

 

2022. július 11-15. - A TURNUS BETELT!

Táborvezetők: Gallai Aletta, Németh Katalin és Papp Tibor

NÉMETHKATI.jpg  PAPPT.jpg

„Hogy elérd a felleget: fogom a kezed. Ha mered, elengeded." – olvastam egyszer, és jöttem rá tanítóként, családanyaként, hogy ebben rejtőzik a lényeg. Ehhez pedig oszlopok, értékek, érzelmek, közös élmények kellenek, melyeket a néphagyomány éltetésével és a modern élménypedagógiával ötvözve érhetjük el mi, mindannyian együtt. (Gallai Aletta)

 

Pedagógus házaspárként a régi falusi élet családmodelljén keresztül kívánjuk elérni, hogy ezeknek az embereknek a szorgalma, tisztességes helytállású, becsületes élete legyen példa a ránk bízott gyermekek számára. (Németh Katalin, Papp Tibor)

 

2022. július 18-22.

Táborvezetők: Róznerné Lipcsey Zsuzsanna és Vári Csilla

 

zsuzsi.jpg  csilla5.jpg

Magyar-történelem szakos tanárként végeztem, jelenleg múzeumpedagógusként dolgozom. Kétgyermekes anyukaként nap mint nap megtapasztalom azokat az apró örömöket, amelyekkel a gyermekek felnövekedése jár. Szeretek mindent, ami természetes, legyen szó viselkedésről, vagy a minket körülvevő tárgyakról, környezetről. Szívesen végzek kézműves tevékenységet, vagy mesélek a gyerekeknek. Szeretek játszva tanítani és hiszek a jó beszélgetésekben. (Róznerné Lipcsey Zsuzsanna)

 

Majd’ húsz éve kerültem közel a néprajzhoz és a múzeumi világhoz. Tanítóként és népi játszóházi foglalkozásvezetőként abban a szerencsében volt részem, hogy megmutathattam a gyerekeknek is ennek a világnak a szépségét. Most, a Heted7 táborban játszva tanulva, a ráismerés örömével közösen fedezhetjük fel a népi kultúra sokszínűségét, az egykor élt emberek életmódját, szokásait. Ma is érvényes egykor megfogalmazott mottóm: „Kisgyermekként arra vágytam, hogy a felnőttek játsszanak velem; felnőttként arra vágyom, hogy a gyerekekkel játszhassak.” (Vári Csilla)

 

2022. július 25-29. 

Táborvezetők: Tódor Enikő és Bardócz-Tódor Sarolta

 

saci_eniko.jpg

Múzeumpedagógusként dolgozom már több mint húsz éve. Négy gyermekem és hat unokám van. Örömmel tölt el a gyerekek sokfélesége és szeretete, ezért a Heted7 tábor számomra is mindig nagyon jó élmény. (Tódor Enikő)

 

Gyerekkorom óta sok időt töltök a Skanzenben. Szeretek a gyerekekkel együtt gondolkodni, tevékenykedni. Tízéves korom óta lovaglok, versenyzek. A kitartó munka erejében hiszek, de ennek az előszobája a játék. Gyertek velem játszani! (Bardócz-Tódor Sarolta)

 

2022. augusztus 1-5. 

Táborvezetők: Zewde Eszter és Bujdosó Tünde

 

  tunde_eszter.jpg

Hagyományéltetőnek vallom magam, a tanítás, a néptánc, a népi játék, népi ének, népmese csodálatos kincse része a mindennapjaimnak. Nagyon hálás vagyok, hogy másokkal együtt élhetem meg a gazdag néphagyományunkat. (Bujdosó Tünde)

 

Hat éves korom óta táborozom minden iskolai szünetben. Mikor eluntam gyereknek lenni, tizenhat évesen beálltam ifi vezetőnek és táboroztatóknak. Ezt a szép hagyományt a mai napig tartom. Fontosnak tartom kiszakadni a városi forgatagból, a járvány nyújtotta feszültségekből, ezért a hagyományok őrzése felbecsülhetetlen érték a gyerkőcök, és jómagam számára is. A közös játékot és felfedezést, én magam is izgatottan várom. (Zewde Eszter)

 

2022. augusztus 8-12. - A TURNUS BETELT!

Táborvezetők: Perczel Mariann és Szabó Gyula

 

gyula_mariann.jpg

Az az elvem, hogyha már jár a nyelvem, a természetről szóljak: ne legyenek üresek a disznóólak, és ha már nyikorognak a szekéren a kerekek, legalább legyenek rajta gyerekek! (Szabó Gyula)

 

Szeretem a természetet, örömmel tölt el a velünk élő állatok és növények megfigyelése. Az erdőn-mezőn töltött napok során a gyerekekkel együtt fedezzük fel a falu kertjeit és háziállatait,  az erdő és a liget fáit, bokrainak sűrűjét és a bennük élő madarakat, rovarokat és még ezernyi kincset! (Perczel Mariann)

 

2022. augusztus 15-19. 

Táborvezetők: Pintérné Herczeg Andrea és Balogh Hajnalka 

 andi.jpg   hajni2.jpg

Több mint 10 éve dolgozom a múzeumban andragógus és hagyományismeret oktatói diplomával. Szeretek gyermekcsoportokkal foglalkozni, leginkább a tevékenység-központú foglalkozásokat kedvelem. Fontosnak tartom, hogy a gyermek megélje a szórakozva tanulás élményét. (Pintérné Herczeg Andrea)

 

Pszichológus végzettséggel a hátam mögött hiszek a tapasztalati tanulásban, az interaktív tudásátadásban. Fontos számomra az alkotás, a kreativitás megélése. Arra törekszem, hogy a gyerekek is kiteljesedhessenek, miközben jól érzik magukat és elsajátítanak változatos ismereteket. (Balogh Hajnalka)

 

2022. augusztus 22-26. 
Táborvezetők: Nagy Mária és Marsovszky Anna
 
  mária.jpg   anna.jpg

Mottóm: Légy jelen a múltadban! Fontosnak tartom, hogy a gyerekekkel megismertessem a múlt szikráit, amikből a jelenben is lángot csiholhatnak. (Nagy Mária)

 

Már 5 éve járok önkéntesként Marcsival a Heted7 táborba, melynek minden napjára nagy örömmel és lelkesedéssel készülünk. Azért szeretem ezeket a táborokat, mert minden gyereket elvarázsol a hely, és a sok mesébe szőtt játék. (Marsovszky Anna)

 A programváltozás jogát fenntartjuk!


 

Jelentkezés:

Az alábbi, kitöltött jelentkezési lap és önkéntes hozzájárulás visszaküldésével (az tabor@skanzen.hu email-címre):

Kérjük, hogy a részünkre küldött e-mail mérete maximum 15 MB legyen, nagyobb fájl esetében előfordulhat, hogy nem érkezik meg hozzánk a jelentkezésük. Köszönjük!

 

Kérjük, az alábbi NÉBIH szülői nyilatkozatot pedig kinyomtatva, kitöltve szíveskedjen magával hozni a tábor első napján:

 

 

 


Jegyárak:

A Heted7 Tábor díja: 37.000 Ft/fő/hét

Gyermektáboraink ára tartalmazza az egész napos, hétfőtől péntekig tartó foglalkozásokat, napi háromszori étkezést és az ÁFA-t.

Fizetési mód:

Készpénzben a tábor első napján, a helyszínen. Lehetőség van bankkártyával történő fizetésre és SZÉP-Kártya Szabadidő kerettel, Erzsébet Kultúrautalvánnyal való fizetésre is.

 

A visszalépés feltételei:

Abban az esetben, ha a jelentkezés visszavonása a turnuskezdés előtti héten történik, 9.000 Ft regisztrációs díjat számítunk fel. A meghirdetett turnusok megfelelő számú jelentkező esetén kerülnek megrendezésre.


Kedvezmény:

Kedvezmények: Testvérek esetén: 2. testvér, vagy több turnus esetén: 34.000 Ft fő/hét Testvérek esetén: 3., vagy több testvér esetén: 32.000 Ft/fő/hét


Megrendelés:

Dombi Enikő oktatásszervezőtabor@skanzen.hu +36 30 562 7513További foglalkozások ebben az intézményben:

Szabad a gazda?

Tájegységi séta

Játékvilág

Munkák a házban és a ház körül

Mindennapi kenyerünk

Molnárok, malmok

Ráhel, János, Jákob és a színésznő

Maria és Julis

Föld-ház

Élet a tanyán

Fazekasság

Kendertől a vászonig

ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT

Ezek a fiatalok

Búcsú a parasztságtól

Házról házra

Kerekező

Év-kör-kép

Madarássz a Skanzenben!

Önkéntesség

Higiénia a XX. századi Magyarországon

Demencia Program

Falusi iskola

Néphagyomány-éltető tábor óvodapedagógusoknak

FAZEKAS TÁBOR - 2022. július 18-22.

FAMŰVES TÁBOR 2022. július 18-22.

Menni vagy maradni?

Erdély-kaleidoszkóp

Az a hír járja...

Patikusinas

Együttélés Erdélyben

Városi vándorút


Intézményhez kapcsolódó kiállítás:

Tájegységek - Állandó szabadtéri kiállítás

Felső-Tiszavidék – Árvíz és építkezés

Alföldi mezőváros – Mesterek, mesterségek

Kisalföld – Polgárosuló parasztok

Nyugat-Dunántúl - A nyugati végek dicsérete

Bakony, Balaton-felvidék – Pannon kőtenger

Dél-Dunántúl - Családtörténetek

Felföldi mezőváros - Életképek Tokaj-Hegyaljáról

Észak-magyarországi falu tájegység

Hé'67!

Búcsú a parasztságtól

A történelem sodrában - Lakosságcsere a Dél-Dunántúlon az 1940-es években

Csak egy „kis munka” - falusiak Málenkij roboton a II. világháború végén


Közönségprogramok ebben az intézményben:

Önkéntesség a a Skanzenben

Tárlatvezetés

'56 falun

Szent Márton Újborfesztivál és Libator

Adventi készülődés és Mikulás-várás

Szent Mihály-napi Népművészeti Fesztivál

„Néphagyomány-éltetés az óvodai nevelésben”

Szakmai programok pedagógusoknak

Pedagógusok múzeumhasználati és múzeumpedagógiai módszertani alapképzése (PM30B)

További kereséshez válasszon régiót, célcsoportot,
kapcsolódó tantárgyat:

ÓVODÁSOK
ÁLT. ÉS
KÖZÉPISK.
FELSŐ-
OKTATÁS
KERESÉS
Határon túli foglalkozások

À la carte múzeumok listája

Határon túli múzeumok

Szakképzéshez kapcsolódó múzeumi foglalkozások

Iskolai közösségi szolgálat múzeumban

Képzések pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak, pedagógusjelölteknek

Önkéntes munka múzeumban

Ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó közönségprogramok

 

Regisztráció és szerkesztőfelület múzeumoknak

KultúrBónusz