belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Szakmai nap a Balatoni Múzeummal

Németh Péter megyei múzeumi koordinátor szakmai napot szervezett a keszthelyi Balatoni Múzeumban 2018. február 23-án. Az esemény célja a pedagógusok és a múzeumi szakemberek megismertetése az európai uniós pályázatokban rejlő lehetőségek kihasználásával, kiemelt figyelmet fordítva a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című, EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projektre, melynek keretében a szakmai nap is létrejöhetett.

A rendezvény jelentőségét bizonyította, hogy a Balatoni Múzeum fenntartójának részéről Ruzsics Ferenc polgármester is jelen volt. Nem csak személye, de az általa a köszöntőben elmondottak is bizalomra adnak okok, hiszen Keszthely városa lehetőségeihez mérten segíti a Balatoni Múzeum kulturális tevékenységeit.

Havasi Bálint a múzeum vezetője beszédében a jelenlegi európai uniós kultúrával kapcsolatos lehetőségek kihasználását kiemelten fontos feladatnak nevezte, - mint említette - a pályázó intézmények ezen támogatások segítségével a jövőjüket tudják megalapozni.

Németh Péter múzeumi koordinátor, múzeumpedagógus a Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért című, EFOP-3.3.2.-16 azonosítószámú nyertes pályáztat szakmai vezetője a pedagógusok és a múzeumi szakma számára ismertette a projektbeli feladatokat, lehetőségeket és ő is kitért a jövő alapozására. Koordinátorként kiemelte a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ által vezetett Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projektben az országos múzeumi koordinátorhálózat feladatainak fontosságát, valamint ismertette a projekt keretében induló ingyenes képzéseket is.