belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
KOORDINÁTORKERESŐ
Szatmári Csilla
Szatmári Csilla
E-mail: kozmuv@mfm.u-szeged.hu
Telefon: +36-62-549-040 / 125
Megye (működési terület): Csongrád
Beosztás: csoportvezető (Közművelődés és kiállításszervezés), művelődésszervező
Szakterület: Közművelődés, kiállítási tevékenység, múzeumpedagógia
Munkahelye: Móra Ferenc Múzeum, 6720 Szeged, Roosevelt tér 1-3.
Szakmai Önéletrajz

2002-től dolgozom a Móra Ferenc Múzeumban, mint közművelődési munkatárs.
2009-től a Kommunikációs és közművelődési osztályon belül mint Közművelődési csoportvezető, 2016. júliusától mint osztályvezető koordinálom a közművelődési feladatokat.

Feladataim közé tartozik a kiállítások szervezése, kivitelezése, működtetése, rendezvények szervezése, lebonyolítása, ezek kommunikációja, múzeumpedagógia koordinációja, az iskolákkal, önkéntesekkel való kapcsolattartás, pályázati – és közönségkapcsolati tevékenység.

Célom a múzeumunk kiállításaival és rendezvényeivel intézményünk szegedi kulturális és tudományos szerepét erősíteni. Célom, hogy közönségnek színvonalas és minőségi kultúrát közvetítsünk.

Az általam irányított csapattal közös célunk, hogy a látogatók a múzeumban jól érezzék magukat, szórakozva tanuljanak, új tapasztalatokra, tudásra tegyenek szert, kellemes élményekkel távozzanak.

Időszaki kiállításaink szervezésénél fontos szempont, hogy széles érdeklődői rétegeket szólítsunk meg. Alapvető követelménynek tartjuk, hogy a kiállításon bemutatott anyag és annak kivitelezése magas színvonalú legyen. E célból igyekszünk maximálisan kihasználni a nemzetközi együttműködésben rejlő lehetőségeket, valamint a hazai múzeumokkal való partneri kapcsolatainkat.

Törekszünk arra, hogy a közönségnek betekintést engedjünk a múzeum falai között működő tudományos munkába, hogy a múzeumról alkotott elképzelés ne csak a kiállításokra szűküljön, hanem egy komplex művészet, tudomány, élmény elemekből épülő kép legyen.

Egyéni szakmai célom a múzeumok közti szakmai kapcsolatok erősítése, nemzetközi kiállítási projektekben való részvétel, kiállítások vándoroltatásának megszervezése.

Végzettség

matematika - rajz szak, múzeumpedagógia szak

Oktatói tevékenység

Publikációk

Társadalmi tevékenység

2015-től az ICOM Nemzeti bizottság tagja vagyok

Szakmai elismerés
Kérdése van?

NÉV

E-MAIL

AZ ÖN KÉRDÉSE

Kérjük, jelölje a mellékelt lehetőséget.

ELKÜLD