belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
KOORDINÁTORKERESŐ
Nagy Anikó
Nagy Anikó
E-mail: pinter.aniko@bmmi.hu.
Telefon: +36 66/323-377
Megye (működési terület): Békés - 2021-ig
Beosztás: közművelődési munkatárs
Szakterület:
Munkahelye: Munkácsy Mihály Múzeum, Békéscsaba, Széchenyi u. 9, 5600 Magyarország
Szakmai önéletrajz

Nem értünk rá tanulni, mert folyton tanítottak.

(Karinthy Frigyes)

Karinthy gondolata lehetne a mottója a múzeumpedagógiában megvalósítani kívánt céljaimnak. A múzeum a tanulás olyan- nem direkt- színtere kell, hogy legyen, ahol az információ kötetlen formában, élményszerűen éri el a múzeumlátogatót. Az élethosszig tartó tanulást segíteni a múzeumpedagógiában szükséges jó, ezáltal válik a múzeumlátogatás teljes élménnyé. Ehhez kapcsolódóan szeretnék minél több tartalmas programot kidolgozni, valamint hasznos együttműködéseket létrehozni mind közoktatási, mind kulturális intézmények bevonásával.

 

2006-ban végeztem a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola rajz- művelődésszervező- média szakon. Három éven keresztül tanítottam a csongrádi Batsányi János Gimnáziumban. Párhuzamosan a helyi művészetoktatási intézményben tartottam rajz/ fotó szakköröket.

2010-től vagyok a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum munkatársa. Múzeumi pályafutásomat teremőrként kezdtem meg, majd gyűjteménykezelőként kaptam bepillantást az intézmény rendkívül gazdag képző- és iparművészeti anyagába, ezt követően 2012-től tagja lettem a közművelődési csoportnak.

Jelenleg rendezvényszervezéssel, múzeumpedagógiával, grafikai tervezéssel foglalkozom.

Végzettség
rajz szakos tanár, alkalmazott grafikus, művelődésszervező