belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

HÉTFŐ

15

JÚLIUS

KEDD

16

JÚLIUS

SZERDA

17

JÚLIUS

CSÜTÖRTÖK

18

JÚLIUS

PÉNTEK

19

JÚLIUS

SZOMBAT

20

JÚLIUS

VASÁRNAP

21

JÚLIUS

HÉTFŐ

22

JÚLIUS

KEDD

23

JÚLIUS

SZERDA

24

JÚLIUS

CSÜTÖRTÖK

25

JÚLIUS

Múzeumok Éjszakája immár 23. alkalommal!
Múzeumok Éjszakája immár 23. alkalommal!

Helyszín:

DÁTUM
JÚNIUS
SZOMBAT
22

Idén több mint 400 intézmény tárja szélesre kapuit, és várja több ezer programmal az érdeklődőket. A kiemelt helyszín ebben az évben koronázóvárosunk, Székesfehérvár lesz. A labdarúgó-Európa-bajnokságra reflektálva pedig az országos rendezény kiemelt témája a „Gólpassz”.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

Ahogyan egy gól előzménye sok esetben egy kulcsfontosságú gólpassz, ami meghatározhatja a végeredményt, ennek analógiájára elmondhtjuk, hogy a művészeti korszakok sem egyik pillanatról a másikra születtek, sokszor jelentős előfutárok határozták meg egy-egy stílus kialakulását, annak műfaji sajátosságait.

„Gólpassz” kiemelt tematika jegyében létrejött tárlatokon és a kapcsolódó programokon hazánk közgyűjteményei, múzeumai részletesen mutatják be egy-egy korszak, művészeti stílus kialakulásának történetét az előfutároktól kezdve a legnagyobb alkotókig és mesterművekig. Betekintést nyújtanak egy-egy tudományterület fejlődésébe is, és megmutatják, hogy milyen eszközök, irányok, felfedezések vezettek a sikeres kimenetelig.

forrás: https://muzej.hu/

A Múzeumok Éjszakáján részt vevő múzeumok között itt lehet böngészni települések szerinti bontásban.

A Múzeumok Éjszakája védnökeként Csőre Gábor Jászai Mari-díjas színművész kiemelten is ajánl programokat június 22-ére a Muzéj Facebook és Instagram oldalain. 

A MOKK munkatársai is szemezgettek a gazdag kínálatból: