belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Gasztroörömök a Múzeumok Éjszakáján

Az elmúlt napokban kollégáink ajánlottak már táncos és zenés vonatkozású programokat is a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódva, és a futballmámorban úszókról sem felejtkeztek meg, de olykor a hasukon át vezet az út a kedves múzeumlátogtókhoz.

Gasztroörömök a Múzeumok Éjszakáján

Bojcsuk Anna kolléganőnk válogatott a kínálatból:

Annyi a kulturális program, hogy nincs időd egy falatra sem? Nincs probléma. A Múzeumok Éjszakája ezt a gondot is leveszi a válladról.

Ha a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Aeroparkjában töltöd a Múzeumok Éjszakáját, biztosan nem kell elemózsiáról gondoskodnod. A múzeum több pontján is megvásárolhatod vacsorádat, ugyanis vendéglátók települnek ki az Aeroparkba.
Gazdag kínálattal, egytálételekkel, menükkel érkezik a Kismozsár étterem csapata, de akár helyben sütött lepényt is vásárolhasz, amely 15-20 perc alatt készül el. Kapható lesz palacsinta, kürtőskalács, fagylalt, frissítő és kávé. A Vendéglátók 16:00 órától kb. éjfélig várják azokat, akik a reptérlátogatásról, egy kiadós aeroparkos sétáról, egy izgalmas szimulátoros repülésről, egy fedélzeti túráról vagy egy szórakoztató talkshow-ról térnek vissza.

Gasztroörömök a Múzeumok Éjszakáján

Csepelen, a Helytörténeti Gyűjteményben máglyagyújtással egybekötött szalonnasütést rendeznek. Szent Iván éjszakája a népi hiedelmek szerint különleges, mágikus erővel bír, amit a hagyományok szerint tűzgyújtással ünnepeltek. A tűz mellett mindenki megsütheti a saját vacsoráját, amihez nyársat, kenyeret és szalonnát a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény munkatársai biztosítanak!

Gasztroörömök a Múzeumok Éjszakáján

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum KultPincéje délután 4-től éjfélig gulyással, rétesekkel és hűsítő italokkal vár minden „kultúrkalandort”  Gerbeaud-teremben.
Ezzel párhuzamosan üzemel a múzeum kertjében a Kahvehane keleti kávézó: a Hungari Dzsebedzsi Kulturális Hagyományőrző és Sportegyesület hagyományos török kávé készítésre és kóstolásra invitál.
Mindeközben szellemi táplálék is várja a látogatókat:
- 20 órától „Pásztorélet-pásztorétel” címmel dr. Szőllőssy Gábor tart előadást a Színházteremben a magyar konyha szimbólumáról, a gulyásról.
- Kalandozz a gulyás körül Veress Kinga történész-muzeológussal az emeleti kiállítótérben. A kurátori tárlatvezetések 19 és 21 órakor kezdődnek.
- 22 órától kreatív, hagyományéltető foglalkozás vezet S. Bujdosó Tünde múzeumpedagógus a „Gulyás” című időszaki kiállításban.

Gasztroörömök a Múzeumok Éjszakáján

Ha csak egy pohár borra vágysz, látogass el Budapest XVIII. kerületébe, ahol a Tomory Lajos Múzeum munkatársai borkóstolóval egybekötött gyertyafényes tárlatvezetést tartanak a múzeum gyár-és egyháztörténeti kiállításában.