belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Felhívás Kiváló Múzeumpedagógus Díjra

Tisztelt Intézményvezetők! Kedves Kollégák!

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2016-ban ismét odaítéli a Kiváló Múzeumpedagógus Díjat. Az elismerést olyan múzeumpedagógia területén dolgozó szakember kaphatja meg, aki kiemelkedő szakmai tevékenységet végez, illetve kiváló múzeumpedagógiai módszer kidolgozása, múzeumpedagógiai program megvalósítása, múzeumpedagógiai kiadvány megalkotása fűződik a nevéhez. Munkásságának köszönhetően olyan magas színvonalú oktatást segítő programok jöttek létre, amelyek jelentősen hozzájárultak a múzeumpedagógia szakmai módszertanának megújításához, a múzeumi foglalkozások oktatási szerepének elismeréséhez. Múzeumpedagógiai kezdeményezései eredménye mérhető, és követendő példaként állítható.

Az alapító a díjat kétévente, egy muzeális intézményben dolgozó szakembernek adományozza. Az alapító hét tagú kuratóriumi bizottságot hoz létre a díj odaítélésére. A Kiváló Múzeumpedagógus Díj kuratóriumába, képviselő jelölésére, felkérést kapnak: Pulszky Társaság, Magyar Múzeumi Egyesület, ICOM Magyar Nemzeti Bizottság, Országos Közgyűjtemények Szövetsége, Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztálya.


Az elismerésre ajánlást tehetnek magánszemélyek, muzeális intézmények vezetői, múzeumi kollektívák, múzeumi/szakmai szervezetek, múzeumi/szakmai egyesületek.
A beérkezett ajánlásokat a kuratórium értékeli a felterjesztések alapján, és 2016. szeptember 16-ig dönt a díjazott személyéről. Az elismerés odaítélésére az adatlap kitöltésével, az ahhoz csatolt részletes információk alapján lehet írásos javaslatot tenni.
A Kiváló Múzeumpedagógus Díjat az alapító képviselője, 2016. szeptember 26-án adja át a díjazottnak a Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitórendezvényén, az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón.

Az írásos felterjesztéseket legkésőbb 2016. szeptember 10-ig kérjük elküldeni Word és pdf formátumban elektronikusan az balogh.eniko@sznm.hu e-mail címre, valamint postai úton a Szabadtéri Néprajzi Múzeum címére, (2000 Szentendre, Pf. 63.)

Az adatlap letölthető innen: Kiváló Múzeumpedagógus adatlap 2016.doc

Jelölések címzése:
Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ,
Nagy Magdolna osztályvezető
2001 Szentendre, Pf.: 63

Kérjük a borítékon és az elektronikus változatban tárgyként feltüntetni:
Kiváló Múzeumpedagógus Díj 2016

A jelöléssel kapcsolatban további információ kérhető:
Nagy Magdolnától és Balogh Enikőtől, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (nagy.magdolna@sznm.hu, balogh.eniko@sznm.hu)

A Kiváló Múzeumpedagógus Díj odaítéléséről 2016. szeptember 16-ig döntés születik.

Kérjük, hogy a Kiváló Múzeumpedagógus Díj felhívását szíveskedjenek más érdeklődő kollégáiknak is továbbítani!

Együttműködésüket ezúton is köszönjük! Sikeres pályázást kívánunk!

Szentendre, 2016. június 30.

Üdvözlettel:

Nagy Magdolna Dr. Cseri Miklós

osztályvezető főigazgató

Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ Szabadtéri Néprajzi Múzeum