belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
KOORDINÁTORKERESŐ
Tóth Kálmán
Tóth Kálmán
E-mail: titkar@muzeumbarat.hu
Telefon: 94-501-948, 30/973-3328
Megye (működési terület): 2018-ig Vas megyében múzeumi koordinátor
Beosztás: múzeumpedagógus
Szakterület: múzeumpedagógia, múzeumi menedzsment
Munkahelye: Savaria Múzeum, 9700 Szombathely, Kisfaludy Sándor u. 9.
Szakmai önéletrajz

A képen látható személy a Szombathely közelében fekvő Bozzai nevű településen lakik feleségével és Julcsi nevű leányával, továbbá a Frici, Macsó és Szenes névre hallgató macskákkal (habár ez utóbbi négy élőlény csak időnként és többnyire az étkezésekre korlátozódó rövid időtartamra szokott hazalátogatni).

Családtagjait az elfogadó attitűd jellemzi. Ezt az odafordulást némi rosszmájúsággal szakmai érdeklődésnek is vélhetjük, lévén neje gyógypedagógus, leánya pedig szintén e szép hivatásra készül. Ilyetén szempontú vizsgálódás tárgyát képezheti az a tény is, hogy immár két évtizede dolgozik egy vidéki múzeumban (Savaria Múzeum, Szombathely).

Barátkozó, titoktartó, bogaras, okoskodó és nyughatatlan természetű. Ezért lett a Vasi Múzeumbarát Egylet titkára, ezért hozta létre a Vasi Múzeumbogár Klubot, ezért érdekli a múzeumpedagógia, ezért szervezi a nyári kerékpáros vándortáborokat.

Olykor úrrá lesz rajta egyfajta íráskényszer. Késztetését azonban a legutolsó kézirat-leadási határidőig képes kordában tartani. Grafomániáját meglehetősen érdektelen történeti, és esetenként pedagógiai jellegű írásművek közreadásával vezeti le.

Projektcentrikus (lásd: Gyermekvilágok, Gyűjtemények gyűjteménye), versengő (lásd pl.: Van egy hazám még a hazán túl - várostörténeti vetélkedősorozat), hagyománytisztelő (lásd: Szent György napi kézműipari vásár) és csapatjátékos (lásd: Bozzai Asztalitenisz Válogatott, Múzeumi Koordinátori Hálózat).

Végzettség

művelődési és felnőttképzési menedzser, népművelő-történelem szak


Oktatói tevékenység

  • Oktatási célú múzeumi kiadványok - A feladatlaptól az online múzeumi csoportmunkáig (OMK 30)

Publikációk

Társadalmi tevékenység