belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

PÉNTEK

27

NOVEMBER

SZOMBAT

28

NOVEMBER

VASÁRNAP

29

NOVEMBER

HÉTFŐ

30

NOVEMBER

KEDD

01

DECEMBER

SZERDA

02

DECEMBER

CSÜTÖRTÖK

03

DECEMBER

PÉNTEK

04

DECEMBER

SZOMBAT

05

DECEMBER

VASÁRNAP

06

DECEMBER

HÉTFŐ

07

DECEMBER

Online felkészítés az önkéntes projektre pályázóknak a Tempus Közalapítvány szervezésében
Online felkészítés az önkéntes projektre pályázóknak a Tempus Közalapítvány szervezésében

Kategóriák:felkészítő, online program

Helyszín: online

Regisztráció:a regisztrációs időszak végetért!

KEZDÉS
OKTÓBER
KEDD
13
BEFEJEZÉS
OKTÓBER
PÉNTEK
16

Az önkéntesek aktívan részt vehetnek pl. a múzeumok életében is; segíthetnek többek között különböző műhelyek vagy kiállítások szervezésében, résztvehetnek körbevezetések támogatásában, vagy akár az intézmény online felületeinek kezelésében is.

 

Tempus Közalapítvány munkatársai októberben egy négyalkalmas online felkészítést szerveznek, amellyel az intézmények belekóstolhatnak a projekttervezés világába, felkészülhetnek az önkéntesek fogadására és a Testület 2021-től induló új programciklusára.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

Az Európai Unió programja, az Európai Szolidaritási Testület azt támogatja, hogy intézmények 18-30 éves önkénteseket fogadjanak. Az önkéntesek részt vehetnek a múzeumok életében; többek között segíthetnek például műhelyek vagy kiállítások szervezésében, támogathatják a körbevezetések megvalósítását vagy az intézmény online felületeinek kezelését is. A Tempus Közalapítvány munkatársai egy négyalkalmas online felkészítést szerveznek, amellyel az intézmények belekóstolhatnak a pályázás menetébe, a projekttervezés világába és felkészülhetnek az önkéntesek fogadására.

Aki szeretne eligazodni az Európai Szolidaritási Testület új, 2021-től induló világában, bekapcsolódhat a Tempus Közalapítvány által szervezett négynapos Új kezdet c. online felkészítésbe.

Időpont: 2020.10.13. - 2020.10.16.
Helyszín: online

Fő témák: az új Minőségi Tanúsítvány megszerzése és a Stratégiai Projekttervezés

Az Európai Szolidaritási Testület támogatásával intézmények és szervezetek fogadhatnak külföldi vagy magyar önkénteseket. A program célkitűzései között szerepel a kultúra terjesztése is, így a 18-30 éves fiatalok akár múzeumok mindennapjaiba is bekapcsolódhatnak, segítséget nyújtva például workshopok megvalósításában, a tárlatvezetésben vagy a közösségi média kezelésében.

A felkészítés során a résztvevők:

 • jobban átláthatják és megérthetik az Európai Szolidaritási Testület önkéntesprojektjeit;
 • megismerhetik a 2021-től megújuló programot annak tevékenységtípusaival, illetve olyan tudást szerezhetnek, amellyel jó minőségű pályázatokat és sikeres önkéntes projekteket tervezhetnek, valósíthatnak meg az új programidőszakban;
 • megismerhetik a pályázatbenyújtáshoz kötelező Minőségi Tanúsítvány keretrendszerét
 • megtudhatják, hogyan használhatják fel hatékony(abb)an az Európai Szolidaritási Testület lehetőségeit a szervezetük és célcsoportjuk igényeinek megfelelően.

A felkészítőre olyan szervezetek képviselőit várják, akik:

 • alapjaiban ismerik az Európai Szolidaritási Testület céljait, prioritásait, illetve tevékenységtípusait, és karakterleírásukban szerepel az alábbiak valamelyike:
  • önkénteseket fogadnának és fejlődéstörténetüket kísérnék végig az Európai Szolidaritási Testület keretében;
  • kezdő pályázók: a Minőségi Tanúsítvány megszerzésébe vágnának és még első pályázati kalandjuk előtt állnak;
  • van némi tapasztalatuk a pályázásban, és szeretnék megszerezni a 2021-től érvényes Minőségi Tanúsítványukat és megismerni a program újdonságait vagy
  • olyan új munkatárs csatlakozott pályázati kalandjukhoz, aki többet szeretne tudni az Európai Szolidaritási Testület lehetőségeiről.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az itt elérhető jelentkezési lap kitöltésével lehet legkésőbb 2020. október 5. éjféligA jelentkezés sikerességéről a szervezők minden jelentkezőt legkésőbb 2020. október 7-ig értesítenek.

A felkészítést minden nap délelőttönként történik. Az egyes alkalmak között a résztvevők feladatokat fognak kapni, hogy igazán felkészülhessenek az önkéntes projekt tervezésére. 

 

forrás: https://tka.hu/rendezveny/14210/europai-szolidaritasi-testulet-uj-kezdet