belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

KEDD

20

SZEPTEMBER

SZERDA

21

SZEPTEMBER

CSÜTÖRTÖK

22

SZEPTEMBER

PÉNTEK

23

SZEPTEMBER

SZOMBAT

24

SZEPTEMBER

VASÁRNAP

25

SZEPTEMBER

HÉTFŐ

26

SZEPTEMBER

KEDD

27

SZEPTEMBER

SZERDA

28

SZEPTEMBER

CSÜTÖRTÖK

29

SZEPTEMBER

PÉNTEK

30

SZEPTEMBER

Múzeumi távlatok webinárium-sorozat 10.: Tanulságok, tapasztalatok
Múzeumi távlatok webinárium-sorozat 10.: Tanulságok, tapasztalatok

Kategóriák:webinárium

Helyszín: online térben

DÁTUM
JÚNIUS
CSÜTÖRTÖK
17

A Pulszky Társaság alapításának 30. évfordulója nemcsak a visszatekintésre, hanem a múzeumok jelenéről és jövőjéről való párbeszédre is alkalmat teremt. A Múzeumi távlatok című webináriumsorozat célja, hogy a szakma aktuális kérdései, a múzeumi paradigma változásai, az intézmények átalakuló működési lehetőségei és a társadalmi kihívásokra adott múzeumi válaszok kapcsán nyitott kerekasztal-beszélgetésekben vitassuk meg tapasztalatainkat. 

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

A webináriumok az online térben zajlanak, minden második héten, ugyanazon a napon (csütörtökön) délután 14 és 15.30 között, kivéve május 6-át, amikor délelőtt 10 és 11.30 között találkozunk.

Múzeumi távlatok webinárium-sorozat záróalkalma: Tanulságok, tapasztalatok, jövőkép

 

A webinárium-sorozat első szakaszát lezáró beszélgetés lehetőséget nyújt rá, hogy az egyes témákban megfogalmazott, az értékelésen túl a jövő perspektíváira figyelmet fordító tapasztalatainkat összegezzük.

Látni és láttatni kívánjuk, hogy a rendszerváltást követő, a múzeumokat és munkatársaikat érintő folyamatokban milyen szerepet játszott, játszhatott a Pulszky Társaság. Célunk, hogy a múzeumi szakemberek, de a szakmánkra figyelő tagságunk számára is felvethessünk olyan irányokat, melyek a hazai múzeumi világ értéket őrző és teremtő, a társadalom számára fontos, sokféle szempontot figyelembe vevő, megújuló szemléletmódját erősíthetik.

A beszélgetést vezeti: Tóth Arnold

Résztvevők: Bereczki Ibolya (Szabadtéri Néprajzi Múzeum), Deme Péter (Pulszky Társaság), Török Róbert (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum), Kassai Hajnal (Emberi Erőforrások Minisztériuma), Makranczi Zsolt (Örökség Kultúrpolitikai Intézet)

Regisztráció a június 17-i webináriumra 2021. június 16. 20 óráig:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdx_02OQyHOFvkbd2qt0wUXshoTvyVlyZf9ekwHVM7cD4tjyg/viewform