belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Jelentkezési határidő a kötelező alapmodulra: 2022. február 10.: Nélkülözhetetlen vezetői készségeket fejlesztünk a MOKK Múzeumi menedzserképzésén
A március 6-án induló képzést muzeális intézmények vezetői mellett múzeumi középvezetőknek, továbbá szakmai téren fejlődni kívánó múzeumi szakembereknek, közművelődési, levéltári területen dolgozó munkatársaknak is ajánljuk.
Idén is segítünk kipipálni a digitális múzeumi bakancslistát! : Kurzusunknak ott a helye a korszerű múzeumi szakemberek bakancslistáján
Otthonról, kedvező áron elvégezhető, digitális kompetenciafejlesztő továbbképzést indít a MOKK! Jelentkezési határidő: 2023.03.19.
tervezett képzéseink: Tervezzen velünk 2023-ban is!
Ismerje meg 2023. évi képzési naptárunkat!
MIKSZ: azaz múzeumi iskolai közösségi szolgálat
ajánljuk Joó Emese szerkesztésében megjelent MIKSZ – Gyakorlati útmutató az iskolai közösségi szolgálat múzeumi szervezéséhez című Múzeumi iránytű kiadványunkat!
online is letölthető!: Learning by Doing címmel és angol nyelven jelent meg a Múzeumi iránytű sorozat 32. száma!
Múzeumi iránytű kiadványsorozat legfrissebb számát a június végén lezárult Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért projekt keretében adtuk közre.
Merítsen Tudástárunkból! Mutatjuk az irányt!: Ismerje meg Múzeumi iránytű kiadványsorozatunkat!
A Múzeumi iránytű sorozat eddig megjelent kötetei online letölthetők Tudástárunkból.
adatbázis: Folyamatosan bővül digitális múzeumi tartalmakról szóló információkkal a Múzeumi a'la carte!
Muzeális intézménye virtuális sétát, digitális tárlatvezetést, élő szereplős videófilmet, esetleg pedagógusoknak szóló online segédanyagot kínál? Ossza meg velünk is fejlesztésének hírét, és tegye azt elérhető a Múzeumi a'la carte adatbázison keresztül.
képzési naptárunk: Színes továbbképzési kínálat 2023-ban is!
Múzeumi munkatársként vagy a kultúra területén dolgozó szakemberként fontosnak tartja, hogy lépést tartson, és folyamatosan bővítse ismereteit? Tekintse meg szakmai továbbképzéseink kínálatát, és válasszon érdeklődése szerint!
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
elismerő cím 2022-ben is!: Családbarát Múzeum
Mennyire családbarát módon működik egy múzeum? A 2020-tól odaítélt elismeréssel önértékelésre és további fejlődésre buzdítjuk azokat a múzeumokat, amelyek kiemelt célcsoportjuknak a családokat tekintik.
Ahol érdemes keresgélni: Tudástár
a szakmai kiadványoktól kezdve a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig
projekt: Múzeumi szolgáltatás-fejlesztés határokon átívelő együttműködéssel
Múzeumi szakemberek továbbképzése, kulturális intézmények közötti együttműködések erősítése és országhatárokon átnyúló szolgáltatások fejlesztése céljával indult el a Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért elnevezésű projekt az Interreg Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
válaszaink TOP projektgazdák gyakran ismételt kérdéseire: Mit tesz a MOKK a TOP projektek támogatásáért?
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt fenntartási időszakában is sokrétűen támogatjuk a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) projekteket.
elismerő cím: Közösségi Múzeum elismerés
Elismerjük a közösségi részvételi alapon működő és működési engedéllyel rendelkező muzeális intézményeket, amelyek tevékenységeit és működését a településük lakói aktívan segítik!