belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
KOORDINÁTORKERESŐ
Hoffmanné Toldi Ildikó
Hoffmanné Toldi Ildikó
E-mail: toldi.ildiko@jpm.hu
Telefon:
Megye (működési terület): Baranya
Beosztás: osztályvezető múzeumpedagógus
Szakterület: múzeumpedagógia, drámapedagógia, oktatásfejlesztés
Munkahelye: Janus Pannonius Múzeum, Közművelődési és Múzeumpedagógiai Osztály, Pécs
Szakmai önéletrajz

1991 óta dolgozom, eddigi szakterületeim: magyartanár,  színház – és drámapedagógus, közösségépítő, oktatásmódszertani fejlesztő, pályaorientációs tréner, teamcoach, múzeumpedagógus. 

Pályafutásom során a pedagógusból sok év tapasztalatot követően váltam közösségépítővé. 2011-től a Keret Alkotó Csoporttal a pedagógusok, a gyerekek, a leszakadó régiók és kisebbségben élő embercsoportok (roma, fogyatékkal élő, tanulási nehézséggel élő) inkluzív fejlesztésében dolgozom.

Célom hogy a színház, a színházi nevelés, a drámapedagógia és a playbackszínházi improvizáció eszközeivel, együtt és egymástól tanulva megismerjük magunkat, és szoros, mély kapcsolatba kerüljünk a minket körülvevő társadalmi kérdésekkel, nehézségekkel, értékekkel, csoportokkal. 

 

Amire büszke vagyok az általam végzett szakmai tevékenységgel kapcsolatban

  • egyetemi tananyagfejlesztés és képzés „Tanulásmódszertan a múzeumban” témakörben 
  • közösségek életre hívása különböző színházi nevelési produkciók alkotása közben
  • módszertan kidolgozása és működtetése, melynek a lényege, hogy a megértés elmélyítése mindenkor játékos keretben történik.
  • múzeumi mintaprojekt kidolgozása, lebonyolítása (pl. Játszd el magad! Drámapedagógia a múzeumban – A Janus Pannonius Múzeum mintaprojektje); a mintarprojekt megvalósításában közreműködőkkel készített videóinterjúban 19:52 és 20:47 között látható a Hoffmanné Toldi Ildikó tanár, playback játékmesterrel készült interjúrészlet 
  • inkluzív projektek kidolgozása és megvalósítása