belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Betűméret:

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program tervezésének és szakmai-módszertani megalapozásának támogatása a program eredményességének növelése érdekében TÁMOP-7.2.1-11/K-2014-0001 pályázat

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módzsertani Központ a TÁMOP-7.2.1-11/K-2014-0001 Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program tervezésének és szakmai-módszertani megalapozásának támogatása a program eredményességének növelése érdekében című pályázat keretében vállalta nagyobb tármogatási keretű, vagy társadalmi kihatású EFOP konstrukciókat megalapozó tanulmányok elkészítését, illetve módszertani fejlesztések előkészítését.

A projektben szerepelt továbbá egy olyan, három szakterület – múzeum, könyvtár, közösségi művelődés - bevonásával megvalósuló konferencia is, amely előkészít egy jövőbeni, az aktív közösségi szerepvállalás erősítését célzó pályázatot.

A projekt keretében megvalósult fejlesztéseket folyamatosan tesszük közzé ezen a felületen.

Tanulmányok, módszertani fejlesztést előkészítő kutatások

Készültek tanulmányok, kutatások a múzeumi, a könyvtári és a közművelődési területren egyaránt. Az elkészült anyagokat ahhoz a szakterülethez rendelve töltöttük fel, amely területre vonatkozik. A könnyebb kereshetőség érdekében kulcsszavakat is rendeltünk az anyagokhoz, így az egy bizonyos témakör iránt érdeklődők könnyen válogathatnak a kiválasztott témával foglalkozó anyagok között.

Minden tanulmány és kutatás ingyenesen, teljes egészében elérhető, letölthető regisztrált felhasználóink részére. Regisztrálni a kívánt tartalom megnyitása előtt felugró felületen is lehetséges.

Múzeumi területre vonatkozó tanulmányok, kutatások itt érhetők el.

Könyvtári területre vonatkozó tanulmányok, kutatások itt érhetők el.

Közművelődési területre vonatkozó tanulmányok, kutatások itt érhetők el.

Konferencia

2015. október 5-6-án a múzeumi, a könyvtári és a közművelődési területe közös konferenciát szervezett "EGYÜTTHATÓ - Közösségszervezés a múzeumi, könyvtári és közművelődési területen" címmel. A konferencia programja itt olvasható, az előadások innen tölthetők le. A konferenciáról kiadott sajtóközlemény itt található.