belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
visszatekintés:: Gyümölcsöző Múzeumi Őszi Egyetem a határtalan projektekért
Beszámoló a nemzetközi kapcsolatépítésre, együtt gondolkodásra és az egymást támogató szakmai fejlődésre, valamint a jelenkor kihívásaira reagáló és határokon átnyúló múzeumi projektek tervezésére lehetőséget adó öt napos szakma programunkról.
jelentkezési határidő: 2021. december 10.: Munkatársakat keresünk
Adminisztrációs és pénzügyi munkatársat illetve koordinátori hálózati és kommunikációs munkatársat is keresünk csapatunkba.
Online is közvetítettük! Visszanézhető:: Töltődj és lazulj a 13. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián!
2021. november 8-9-én Esztergomban tartottuk idei szakmai konferenciánkat Töltődj és lazulj múzeummal! címmel. A múzeumi rekreációs programok illetve a rekreációs turizmus témájához kapcsolódó múzeumi jó gyakorlatok voltak a középpontban.
sajtóközlemény: A 13. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciával és a Közösségi Múzeum címek átadásával zárul a 16. Múzeumok Őszi Fesztiválja
A Töltődj és lazulj múzeummal! című eseményre a páratlan idegenforgalmi adottságokkal rendelkező Esztergomban kerül sor.
ünnep!: Megszülettünk és megalakultunk
Hetvennél is több múzeumi szakember, partner, volt és jelenlegi munkatárs jelenlétében ünnepelhettük megalakulásának 15. évfordulóját.
Visszanézhető : Online is közvetítettük 19. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitót!
A Gödöllői Királyi Kastélyban szeptember 27-én átadták a Múzeumpedagógiai Nívódíjakat és az Életműdíjet illetve a Családbarát Múzeum elismeréseket, majd „Múzeumi hangadó” címmel zajlott érdekfeszítő szakmai konferencia.
Merítsen Tudástárunkból! Mutatjuk az irányt!: Ismerje meg Múzeumi iránytű kiadványsorozatunkat!
A Múzeumi iránytű sorozat eddig megjelent kötetei online letölthetők Tudástárunkból.
adatbázis: Folyamatosan bővül digitális múzeumi tartalmakról szóló információkkal a Múzeumi a'la carte!
Muzeális intézménye virtuális sétát, digitális tárlatvezetést, élő szereplős videófilmet, esetleg pedagógusoknak szóló online segédanyagot kínál? Ossza meg velünk is fejlesztésének hírét, és tegye azt elérhető a Múzeumi a'la carte adatbázison keresztül.
Hosszabbított jelentkezési határidő: 2021.10.20. : Közösségi Múzeum elismerés 2021
Közösségi részvételi alapon működő és működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények jelentkezését várjuk, amelyek tevékenységeit és működését a településük lakói aktívan segítik!
Jelentkezési határidő: 2021.09.14.: Családbarát Múzeum elismerés 2021-ben is!
Mennyire családbarát módon működik egy múzeum? A 2020-tól odaítélt elismeréssel önértékelésre és további fejlődésre buzdítjuk azokat a múzeumokat, amelyek kiemelt célcsoportjuknak a családokat tekintik.
képzési naptárunk: Színes továbbképzési kínálat 2021-ben is!
Múzeumi munkatársként vagy a kultúra területén dolgozó szakemberként fontosnak tartja, hogy lépést tartson, és folyamatosan bővítse ismereteit? Tekintse meg szakmai továbbképzéseink kínálatát, és válasszon érdeklődése szerint!
projekt: Múzeumi szolgáltatás-fejlesztés határokon átívelő együttműködéssel
Múzeumi szakemberek továbbképzése, kulturális intézmények közötti együttműködések erősítése és országhatárokon átnyúló szolgáltatások fejlesztése céljával indult el a Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért elnevezésű projekt az Interreg Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében.
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
Ahol érdemes keresgélni: Tudástár
a szakmai kiadványoktól kezdve a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig
válaszaink TOP projektgazdák gyakran ismételt kérdéseire: Mit tesz a MOKK a TOP projektek támogatásáért?
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt fenntartási időszakában is sokrétűen támogatjuk a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) projekteket.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Meríts tudástárunkból! : Múzeumozz a szobádból!
Digitális múzeum a digitális oktatás szolgálatában, kulturális közösségfejlesztés, hatékony múzeumi szocializáció. Módszertani témáinkhoz kapcsolódó fejlesztések kiadványok, információk.