belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
KOORDINÁTORKERESŐ
Mészáros Zsuzsanna
Mészáros Zsuzsanna
E-mail: munkacsyhaz@internet-x.hu
Telefon: 20-999-3906
Megye (működési terület): Békés
Beosztás: művészti vezető
Szakterület: múzeumpedagógia
Munkahelye: Csabagyöngye Kulturális Központ Munkácsy Emlékház, 5600 Békéscsaba Széchenyi u 4.
Szakmai önéletrajz

Tanítói és tanári előtanulmányok után 2000-ben végeztem a Magyar Iparművészeti Egyetem vizuális és környezetkultúra tanári képzésén, a múzeumpedagógiai szakon. Tanítottam általános iskolában alsó és felső tagozatosokat.

1983-tól könyvtáros voltam a békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakközépiskolában és egészen 2011-ig tanítottam ott a rajz, illetve a művészettörténet tantárgyat.

2001-től a Munkácsy Emlékházat vezetem, ahol összehangolom a szakmai feladatokat, koordinálom az intézmény tevékenységét, gondozom és fejlesztem a kiállított anyagot, irányítom az állagmegóvási, felújítási tevékenységet. Közművelődési, ismeretátadó feladatként programokat, múzeumpedagógiai sorozatokat tervezek és bonyolítok le, szervezem a látogatókkal kapcsolatos feladatokat, a kiállítás-vezetést, felkészítem, tanítom a munkatársakat, kiemelt tárlatvezetési feladatokat látok el. Koordinálom anyaintézményünk, a Csabagyöngye Kulturális Központ képzőművészeti tevékenységeit, szervezem a kortárs galéria kiállításait is.

A Munkácsy Emlékház klasszicista kúria épületét ténykedésem alatt kétszer sikerült felújítani pályázati forrásokból. Első alkalommal szigeteltük és akadálymentesítettük az épületet, a második alkalommal pedig kiválóan felszerelt oktatótermet alakíthattunk ki. Ennek kapcsán olyan múzeumpedagógiai sorozatokat dolgoztam és próbáltam ki, amelyek minden korosztálynak élményszerűen mutatják be a kiállítási anyagokat.

Végzettség

tanító, vizuális és környezetkultúra tanár, múzeumpedagógus

Oktatói tevékenység

Publikációk

Társadalmi tevékenység

Kérdése van?

NÉV

E-MAIL

AZ ÖN KÉRDÉSE

Kérjük, jelölje a mellékelt lehetőséget.

ELKÜLD