belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
regisztráció határideje: 2021. október 28. 16:00: Töltődj és lazulj a 13. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián!
2021. november 8-9-én Esztergomban tartjuk soron következő konferenciánkat Töltődj és lazulj múzeummal! címmel. A múzeumi rekreációs programok illetve a rekreációs turizmus témájához kapcsolódó múzeumi jó gyakorlatok lesznek a középpontban.
Múzeumok Őszi Fesztiválja még két hétig!
Ennek örömére stratégiai partnerünkkel, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel a tokaji Világörökségi Bormúzeumban tartottunk sajtótájékoztatót.
programajánlók hétről hétre:: Harmónia múzeumi rásegítéssel
Szeptember 27-én indult és a Múzeumi harmónia mottó jegyében zajló rendezvénysorozat gazdag programkínálattal vár.
Visszanézhető : az online is közvetített 19. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó!
A Gödöllői Királyi Kastélyban szeptember 27-én átadták a Múzeumpedagógiai Nívódíjakat és az Életműdíjet illetve a Családbarát Múzeum elismeréseket, majd „Múzeumi hangadó” címmel zajlott érdekfeszítő szakmai konferencia.
Múzeumi rangadó és hangadó:: A múzeumpedagógia legrangosabb elismeréseinek átadásával indult a 16. Múzeumok Őszi Fesztiválja!
A Családbarát Múzeum elismerések, a Múzeumpedagógiai Nívódíjak és a Múzeumpedagógiai Életműdíj átadása után Múzeumi hangadó címmel tartottunk konferenciát a Gödöllői Királyi Kastélyban a 19. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón.
Pont az i-re:: tanúsítványátadóval zárult a MOKK múzeumi vezetőknek szóló képzése
21 muzeális intézmény vezetője illetve középvezetője végezte el a 2020. 03.09. és 09.17. között megszervezett Múzeumi Vezetői Ismeretek című, 120 órás akkreditált szakmai továbbképzésünket!
Merítsen Tudástárunkból! Mutatjuk az irányt!: Ismerje meg Múzeumi iránytű kiadványsorozatunkat!
A Múzeumi iránytű sorozat eddig megjelent kötetei online letölthetők Tudástárunkból.
adatbázis: Folyamatosan bővül digitális múzeumi tartalmakról szóló információkkal a Múzeumi a'la carte!
Muzeális intézménye virtuális sétát, digitális tárlatvezetést, élő szereplős videófilmet, esetleg pedagógusoknak szóló online segédanyagot kínál? Ossza meg velünk is fejlesztésének hírét, és tegye azt elérhető a Múzeumi a'la carte adatbázison keresztül.
Hosszabbított jelentkezési határidő: 2021.10.20. : Közösségi Múzeum elismerés 2021
Közösségi részvételi alapon működő és működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények jelentkezését várjuk, amelyek tevékenységeit és működését a településük lakói aktívan segítik!
Jelentkezési határidő: 2021.09.14.: Családbarát Múzeum elismerés 2021-ben is!
Mennyire családbarát módon működik egy múzeum? A 2020-tól odaítélt elismeréssel önértékelésre és további fejlődésre buzdítjuk azokat a múzeumokat, amelyek kiemelt célcsoportjuknak a családokat tekintik.
képzési naptárunk: Színes továbbképzési kínálat 2021-ben is!
Múzeumi munkatársként vagy a kultúra területén dolgozó szakemberként fontosnak tartja, hogy lépést tartson, és folyamatosan bővítse ismereteit? Tekintse meg szakmai továbbképzéseink kínálatát, és válasszon érdeklődése szerint!
projekt: Múzeumi szolgáltatás-fejlesztés határokon átívelő együttműködéssel
Múzeumi szakemberek továbbképzése, kulturális intézmények közötti együttműködések erősítése és országhatárokon átnyúló szolgáltatások fejlesztése céljával indult el a Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért elnevezésű projekt az Interreg Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében.
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
Ahol érdemes keresgélni: Tudástár
a szakmai kiadványoktól kezdve a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig
válaszaink TOP projektgazdák gyakran ismételt kérdéseire: Mit tesz a MOKK a TOP projektek támogatásáért?
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt fenntartási időszakában is sokrétűen támogatjuk a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) projekteket.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Meríts tudástárunkból! : Múzeumozz a szobádból!
Digitális múzeum a digitális oktatás szolgálatában, kulturális közösségfejlesztés, hatékony múzeumi szocializáció. Módszertani témáinkhoz kapcsolódó fejlesztések kiadványok, információk.