belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események - Archívum
Dátum
KERESÉS

Ízelítő a Gyulai vár múzeumpedagógiai kínálatából

Ízelítő a Gyulai vár múzeumpedagógiai kínálatából

Helyszín: Gyulai vár, 5700 Gyula, Várkert u. 1.

Dátum:2019. április 11.

A több mint 600 éves erődítmény a középkori Magyar Királyság egyetlen épen maradt gótikus síkvidéki téglavára. A 16. század második felében a gyulai szigeterőd Eger és Szigetvár mellett az ország három legerősebb végvárának egyike volt. A vár 1566-ban került török kézre; a magyar hadtörténetben példátlanul hosszú ideig, 63 napon át tartotta a hatalmas török sereggel szemben mindössze 2000 várvédő.

 

A 16. századi várbeli élet és az erődítmény felépítésének, a ma ismert belső várat egykor körbe vevő palánkvárnak az élményszerű bemutatására, megismertetésére törekedve a gyulai vár kiállításának digitális megújításával és az új élményeket kínáló, frissített múzeumpedagógiai programjainkkal várjuk a hozzánk ellátogató iskolákat, osztálykiránduló csoportokat és családokat.

 

Ezen fejlesztéseinkről és eszközeinkről szakmai nap keretében adunk tájékoztatást a közoktatásban dolgozó pedagógusoknak.

Részletek
 →
A köztes lét túloldalán – Szakmai nap

A köztes lét túloldalán – Szakmai nap

Kategóriák: kerekasztal-beszélgetés, szakmai nap, Helyszín: Szépművészeti Múzeum, 1146 Budapest, Dózsa György út 41. / Schickedanz-terem

Dátum:2019. április 12.

A szakmai nap az április 14-én záruló A köztes lét túloldalán. Hajas Tibor művészete és a tibeti misztériumok című kiállításhoz kapcsolódik

 

 

Részletek
 →
Múzeumpedagógiával is várnak a várak Heves megyében

Múzeumpedagógiával is várnak a várak Heves megyében

Kategóriák: szakmai nap, Helyszín: Kisnánai Vár, Kisnána, Béke u 1.

Dátum:2019. április 18.

Heves megyei koordinátorunk, dr. Veres Gábor szervez helyi szakmai napot, melyen a megye múzeumpedagógiai kínálata áll a középpontban.

Részletek
 →
Budapest Artweek 2019

Budapest Artweek 2019

Helyszín: Budapest

Dátum:2019. április 09. - 2019. április 14.

Budapest Art Weekhez évente számos kiállítótér, galéria és művészeti intézmény csatlakozik. 
A rendezvény évről évre megújul, így a modern és kortárs művészetnek mindig más és más arcát tudja megmutatni. Új helyszínek, új időszaki kiállítások, új kondíciók - minden tavasszal. 
Egyvalami azonban sosem változik: a cél, hogy minél több emberhez közelebb tudjuk hozni a képzőművészet világát. 

Részletek
 →
Kiállítás-rendezés A-Z-ig: az ötlettől a megvalósításig a közoktatás szolgálatában (KRK120)

Kiállítás-rendezés A-Z-ig: az ötlettől a megvalósításig a közoktatás szolgálatában (KRK120)

Kategóriák: képzés, Helyszín: 2000 Szentendre, Sztaravodai út 75.

Dátum:2019. április 01. - 2019. április 04.

A képzésen szó lesz arról, hogy a kiállítások építészeti és arculati elemei miként kapcsolhatók a kiállítás üzenetéhez, valamint a kiállítás-rendezés során hogyan hangolhatók össze a gazdasági, szakmai és kommunikációs szempontok. Az interaktivitásnak milyen új megoldásai alkalmazhatók? A képzés során a résztvevők képessé válnak oktatási célra sikeresen hasznosítható kiállítások létrehozására is. A tanfolyam során a résztvevők csoportmunkában hoznak létre egy kamarakiállítást, mely a zárónapon ünnepélyes keretek között nyílik meg a szentendrei Skanzenben

Részletek
 →
PR, Marketing, Kommunikáció (PM30T)

PR, Marketing, Kommunikáció (PM30T)

Kategóriák: képzés, Helyszín:

Dátum:2019. április 15. - 2019. április 18.

Regisztráció:a regisztrációs időszak végetért!

A képzés résztvevői a non-profit marketing stratégiáját és eszközeit megismerve és kommunikációs gyakorlatok (pl. televíziós próbainterjúk) révén képessé válnak a múzeum célcsoportjaira és közösségeire szabott kommunikációs stratégiát kialakítani és alkalmazni, az online és offline kommunikációs csatornákat hatékonyabban felhasználni és akár külső partnereket, forprofit cégeket is bevonni, hatékony társadalmi marketinget és márkaépítést folytatni.

Részletek
 →