belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események - Archívum
Dátum
KERESÉS

Sörszalon

Sörszalon

Helyszín: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (1036 Budapest, Korona tér 1.)

Dátum:2018. január 17.

Ez Sör! – A sernevelőtől a sörgyárig című időszaki kiállításhoz kapcsolódóan havonta várják a Sörszalonba sörkedvelő vendégeket a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

Részletek
 →
Múzeumozz moziban: festői kertek  az „amerikai Barbizonból

Múzeumozz moziban: festői kertek az „amerikai Barbizonból

Helyszín:

Dátum:2018. január 20.

Az amerikai impresszionizmus fontos eleme a kerthez való kötődés és a természet szépségeinek megőrzése az urbanizálódó környezetben is. 

Az Exhibition on Screen sorozat 3. évadának sikerfilmje, A modern kert festői: Monet-tól Matisse-ig után most ismét egy olyan filmet láthat a közönség, amelynek témája a kert.

A film elrepíti a nézőket az USA keleti partvidékére, az Egyesült Királyságba, valamint Franciaországba is, és természetesen a stúdiófelvételek mellett gyönyörű kerteket is megcsodálhatunk. 

 

 

Részletek
 →
Társadalmi esélyteremtés - A múzeumok esélye - szakmai műhely a Kassák Múzeumban

Társadalmi esélyteremtés - A múzeumok esélye - szakmai műhely a Kassák Múzeumban

Helyszín: Kassák Múzeum – Petőfi Irodalmi Múzeum (1033 Budapest, Fő tér utca 1.)

Dátum:2018. január 19.

Regisztráció:a regisztrációs időszak végetért!

A MOKK budapesti koordinátori szakmai műhely 2017-ben új sorozatot indított "Társadalmi esélyteremtés - A múzeumok esélye" címmel. A Ludwig Múzeumban megkezdett izgalmas eszmecsere a hajléktalan emberek és múzeum kapcsolatáról ezúttal a Kassák Múzeumban folytatódik.

Részletek
 →

Januárban is Ped.kedd és Művészetpedagógiai Műhely a LUMU-ban

Helyszín: Ludwig Múzeum, 2. emeleti stúdió

Dátum:2018. január 15.

Regisztráció:a regisztrációs időszak végetért!

Újra indul a Ludwig Múzeum Integrált Ped.kedd című műhelysorozata, amelynek alkalmain a múzeumokba látogató hátrányos helyzetű személyeknek tervezett programok témafelvetéseivel foglalkozunk, minden alkalommal más területet vizsgálva és más meghívott szakemberrel beszélgetve az adott témakörről. A beszélgetések azt a szerepet szolgálják, hogy a múzeumokba ellátogató hátrányos helyzetű személyek fogadása minél inkább az igényeiknek megfelelő legyen, valamint hogy a múzeumokban dolgozó szakemberek bátorítást, fórumot kapjanak a felmerülő nehézségek, kérdések megvitatására, ahol a különböző szakterületekkel foglalkozó szakemberekkel is találkozhatnak. Nem utolsósorban pedig szakmai anyagként szolgál az MOKK "Hátrányos helyzetűek a múzeumokban" elnevezésű kutatásához.

 

Részletek
 →