belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Felhívás Múzeumok Őszi Fesztiválja 2017

Felhívás működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények részére

Tisztelt Főigazgató/Igazgató Asszony/Úr! Kedves Kolléga!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. szeptember 25. és november 12. között ismét megrendezésre kerül a nagysikerű országos rendezvénysorozat, a Múzeumok Őszi Fesztiválja.

Örömünkre szolgálna, ha intézménye idén is színesítené a múzeumi szakma széles területét felölelő programsorozatot azzal, hogy bekapcsolódik a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2017. évi eseményeibe. A fesztivál idei jelmondata Szabó Magdára emlékezve: „Az ajtó nyitva áll”. A rendezvénysorozat szervezője és pénzügyi lebonyolítója a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (Szentendre), társszervezői az Országos Múzeumi Koordinátori Hálózat tagjai.

A Nemzeti Kulturális Alapnál megpályázott támogatás 2017-ben is lehetővé teszi, hogy központi kampánnyal (programfüzet, szórólap, plakát, fesztivál honlap, online kampány, nyomtatott sajtó stb.) segítsük a rendezvény kommunikációját. Emellett az NKA forrásoknak* köszönhetően lehetőség nyílik arra is, hogy az intézményekben megvalósuló programok költségeihez hozzájáruljunk (múzeumi szolgáltatásként, vállalkozási szerződés keretein belül). Az NKA-val történt egyeztetés alapján, a korábbi években kialakított gyakorlatot alkalmazva az intézményeknél elszámolható kiadásokra (szakmai anyagköltség, terembérleti díj, előadói tiszteletdíj, múzeumi szolgáltatás) számla ellenében tudunk teljesíteni, ahol a szolgáltató, szállító a nyertes intézmény lesz. A számlát a résztvevő intézmény számlázza tovább a Szabadtéri Néprajzi Múzeum (mint vevő) részére.

A költségtérítés mértéke múzeumok esetében minimum 50.000 Ft, maximum 200.000 Ft, közérdekű gyűjtemények és kiállítóhelyek esetében minimum 50.000 Ft, maximum 100.000 Ft lehet. Idén lehetőség lesz kiemelt múzeumpedagógiai fejlesztés költségtérítésére is maximum 500.000 Ft értékben. A költségtérítési igény elbírálásáról legkésőbb 2017. július 31-ig értesítést küldünk.

Azoknak a muzeális intézményeknek, amelyek 2016-ban részt vettek a Múzeumok Őszi Fesztiválján, de NEM készítettek szakmailag és pénzügyileg elfogadott elszámolást a programjaikhoz nyújtott költségtérítésről, idén nem tudunk költségtérítést biztosítani. Ezek az intézmények a 2017-es rendezvényen költségtérítés nélkül vehetnek részt.

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is több témakört ajánlunk, amelyekhez programjaikat kapcsolhatják. Továbbra is lehetőség lesz jelentkezni az Utazó Múzeum, Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!, 16+ múzeumi találkozások, az Őszbúcsúztató programjainkra, valamint a Tanárok éjszakája és Óvodapedagógusok Napja elnevezésűkiemelt programjainkra. A Mesterségek Nyomában tematika idén bővített tartalommal Mesterek és alkotók cím alatt, az Ősz(i)re Hangoltunk programunk pedig Múzeumi szünetelő név alatt fut tovább. Újra felelevenítjük a korábban nagy népszerűségnek örvendő Pincétől a padlásig programunkat. Szabó Magdára emlékezve az irodalmat is központi témává emeltük, és életre hívtuk az Irodalmi találkozások a múzeumban programot. A témakörökkel kapcsolatban további információt itt olvashatnak

Amennyiben intézménye részt kíván venni programjaival a Múzeumok Őszi Fesztiválján, 2017. július 3-tól van lehetősége regisztrálni az erre a célra kialakított felületen.

Ugyanitt adhatják meg költségtérítési igényeiket is. Kérjük továbbá benyújtani az intézményvezető által aláírt, részvételi szándéknyilatkozatot (levelünkhöz mellékeljük, de a MOKK honlapjáról is letölthető). A szándéknyilatkozatot eredeti formában, postai úton is kérjük megküldeni Kovács-Nagy Szilvia nevére, (Szabadtéri Néprajzi Múzeum, 2001 Szentendre, Pf. 63). A postára adási határidő: 2017. július. 20. csütörtök (postai bélyegző kelte), továbbá a beszkennelt változatot kérjük feltölteni a regisztrációs felületre.

Muzeális intézmények tagintézményei anyaintézményük főigazgatójának szándéknyilatkozatát benyújtva önállóan regisztrálhatnak a Múzeumok Őszi Fesztiválján való részvételre.

Figyelem! Amennyiben intézményük nem kér költségtérítést, de szeretne részt venni a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozatban, abban az esetben is regisztráljon, mert csak a regisztrált résztvevőknek tudjuk biztosítani a részvételt a központi kommunikációban (pl. megjelenést a programfüzetben, vagy a rendezvény honlapján)

 

Regisztráció, jelentkezés és a tervezet megadásának határideje:

2017. július 20. csütörtök

 

A részletes program feltöltésének határideje:

2017. augusztus 16.

 

Amennyiben a rendezvénnyel kapcsolatban további kérdéseik vagy észrevételeik vannak, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot Kovács-Nagy Szilviával (kovacs-nagy.szilvia@sznm.hu, mobil: +(3630 272-0234)

Szíves figyelmükbe ajánljuk a 2016-os Múzeumok Őszi Fesztiválja értékelését, melyet a mokk.skanzen.hu oldal Tudástárában olvashatnak http://mokk.skanzen.hu/2016-os-mof-ertekelese.html

A programok megszervezéséhez további inspirációt kaphatnak: http://mokk.skanzen.hu/otletek-a-programszervezeshez.html

 A programok kidolgozásában és összehangolásában segítséget kérhetnek megyei múzeumi koordinátorainktól is.

*Tekintettel arra, hogy a Nemzeti Kulturális Alap részéről a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezési jogát megpályázó Szabadtéri Néprajzi Múzeum számára a támogatás megítélése még folyamatban van, a szerződés még nem került aláírásra, így a csatlakozni kívánó múzeumok saját kockázatukra kezdik meg a rendezvény előkészületeit. A költségtérítés megítéléséről is csak a támogatási szerződés aláírása után tudjuk a múzeumokat értesíteni.

 

A programok előkészítéséhez sok sikert kívánunk, együttműködésüket előre is köszönjük!

 

Szentendre, 2017. június 26.

 

 

Üdvözlettel:

                            

                Nagy Magdolna                      Dr. Cseri Miklós
                 mb. igazgató főigazgató
Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Kapcsolódó cikkek
Múzeumok Őszi Fesztiválja 2017 témakörei
Részvételi szándéknyilatkozat

Nyitólap

 

 

eseménynaptár


  OKT 19
  péntek
 
Konferencia: Gyűjteménymenedzsment a közösségi múzeumban
  OKT 26
  péntek
 
Digitális kalandjáték tervezése örökségi helyszínekre - szakmai nap a Matrica Múzeumban
  NOV 05
  hétfő
 
X. Országos Múzeumpedagógiai Konferencia
  NOV 06
  kedd
 
XX. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia
  NOV 27
  kedd
 
MuzeumDigit Konferencia 2018
HKSZCSPSZV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

OKTÓBER

16

KEDD

legfrissebb híreink


2018. 10. 05.
Október 10-ig lehet jelentkezni a KÖME látogatókutatással kapcsolatos konferenciájára
2018. 09. 24.
Folytatódik a Pilla a tokban előadássorozat 2018 őszén is
2018. 09. 11.
Angol nyelvű online kurzus indul októberben: Alapvető digitális készségek múzeumi szakemberek számára
2018. 09. 11.
Megjelent Az év kiállítása 2019 díj pályázati kiírása
Magyar Múzeumok


2018. 10. 15.
Kisfaludi Strobl Zsigmond – A klasszikus szépség mestere
2018. 10. 15.
Divattörténeti tanulmányok - Könyvbemutató a Kiscelli Múzeumban
2018. 10. 15.
Divattörténeti tanulmányok - Könyvbemutató a Kiscelli Múzeumban
2018. 10. 15.
Divattörténeti tanulmányok - Könyvbemutató a Kiscelli Múzeumban
Skanzen hírek


2018. 10. 11.
Mesterek oskolája a Skanzenben
2018. 09. 20.
Elindult a SkanzenBlog
2018. 07. 13.
Programok a nyári szünidőre a Skanzenben
2018. 05. 09.
Open air museums in Central-Europe. Developing museums and local communities in VisegrádGroups