belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Múzeumi iránytű 12.

Múzeumi iránytű 12.Ruttkay Zsófia - German Kinga (szerk.): Digitális Múzeum Múzeumi Iránytű 12. Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Képzési Központ, 2011. 236 p.
Sorozatszerkesztők: Dr.Berecki Ibolya, Nagy Magdolna

A múzeumnak követnie és válaszolnia kell a társadalmi átalakulásokra és a technológia fejlődésével létrehívott változásokra ahhoz, hogy üzenetei mérvadóak legyenek és célba érjenek, hogy kisebb nagyobb közösségek fontosnak tartsák mint gondolkodásra, párbeszédre hívó, élményt nyújtó intézményt. Ma már a múzeumok is szem előtt tartják széles célközönségük eltérő szintű műveltségét, érdeklődését, látogatóik egyéni motivációit, hangoltságát, olvasási és kapcsolattartási szokásait, a fiatal generációk aktivitásra való igényét. Az internet, a közösségi médiafelületek és a mobileszközök rohamos elterjedése, az emberek mellett a környezettel való kommunikációt is lehetővé tevő szenzorok megjelenése, és a szerteágazó felhasználásukhoz elengedhetetlen informatikai kutatások, fejlesztések izgalmas, teljesen új szerepeket, bemutatási módokat kínálnak a muzeológia számára.

Jelen kötet tanulmányai ezeknek a külföldön már teret nyert irányzatoknak, nemzetközi példáknak ismeretében mutatják be a változatos magyarországi gyakorlatot.

Rendelje meg most a Múzeumi Iránytű 12. kötetét!

Rendelési igényét jelezze az alábbi megrendelőlap kitöltésével és a morva.gabor@sznm.hu e-mail címre való elküldésével. A kötet ára 2.200 Ft + postaköltség.

Megrendelőlap letöltése: MEGRENDELO - Muzeumi iranytu 12.doc