belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Oktatási helyszínek

 

Oktatási helyszínek

A résztvevői illetve felhasználói igényeket szem előtt tartva egyaránt szervezünk tantermi, blended és e-learning formában tanfolyamokat. 

A Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ legtöbb akkreditált tantermi továbbképzését Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum területén, több oktatási helyszínen szervezzük meg. Egyes képzések szakmai gyakorlatát együttműködő partnereinknél, elsősorban budapesti és szentendrei múzeumokban tartjuk.

Igény esetén kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk külső helyszíneken. 

 

 

1. Csilléry Klára Oktatóközpont

2003-ban a Szabadtéri Néprajzi Múzeum vezetősége a régi irodaépületet Oktatóközponttá alakította. A Csilléry Klára néprajzkutató és pedagógus nevével fémjelzett 600 m2 alapterületű épületben, egy 60 fős előadó terem, négy kézműves műhely, egy drámapedagógiai terem és egy kutatószoba kapott helyet. Fontos mérföldkő volt ez a Múzeum történetében, hiszen ezzel új távlatok nyíltak meg a múzeumi oktatásban, és a további lehetőségek váltak adottá az intézmény társadalmi hasznosításában. Az épület nemcsak a hagyományos oktatási módszertannal végrehajtott képzések megtartására alkalmas, hanem gyakorlati képzésre, tárgyi szemléltetésre is.

2017-től ebben az épületben működik a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ által koordinált Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindekinek című projekt múzeumi komponensét megvalósító csapat is.

 

2. Igazgatási Épület

30, 60 és 120 órás képzéseink egy része a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Igazgatási Épületében kerül megrendezésre. De mind az Irodaépületben, mind a Csilléry Klára Oktatóközpontban található info-kommunikációs eszközökkel felszerelt multimédiás oktatótermekben arra törekszünk, hogy hallgatóink megismerkedjenek a múzeumok társadalmi-gazdasági szerepváltozásához szükséges kompetenciákkal illetve a hazai és külföldi jó példákkal.

Oktatási helyszínek

3. Skanzen tájegységei és budapesti múzeumi helyszínek

A MOKK által kötött gyüttműködési keretmegállapodásoknak köszönhetően külső oktatási helyszíneken is zajlanak továbbképzéseink annak érdekében, hogy hallgatóink több, a 21. századi társadalmi elvárásoknak megfelelő intézmény "módszertanába" is betekintést nyerjenek. Képzéseinkhez szakmai gyakorlat is kapcsolódik, ennek megvalósításához kiváló lehetőséget biztosítanak a Skanzen egyes tájegységei, illetve az együttműködő múzeumok.

 

 

 

 

Térkép az oktatóhelyek megközelítéséhez: mokk_megkozelites.pdf