belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Digitális múzeumi tartalmak a köznevelés szolgálatában ( 15. videóhírlevél)

Digitális múzeumi tartalmak a köznevelés szolgálatában címmel jelent meg a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt keretében készült 15. videóhírlevél, mely a Múzeumi iránytű sorozat 24. kötetéhez kapcsolódik.

A videóhírlevél itt tekinthető meg.

 Digitális múzeumi tartalmak a köznevelés szolgálatában ( 15. videóhírlevél)

A Digitális múzeumi tartalmak a köznevelés szolgálatában című kiadvány célja, hogy a digitális múzeumi tartalmak köznevelési célú fejlesztésével és felhasználásával kapcsolatban nyújtson módszertani támogatást a hazai múzeumi szakemberek számára. A kiadvány segít eligazodni a témában releváns hazai és nemzetközi folyamatok, kutatások és jó gyakorlatok között, különös tekintettel a digitális platformok és eszközök, pedagógiai segédanyagok és applikációk múzeumi felhasználását illetően.

A Digitális múzeumi tartalmak a köznevelés szolgálatában című módszertani segédletet a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című, EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú kiemelt projekt keretében a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központja adta ki.

A kiadvány online változata innen tölthető le.

A kiadvány angol nyelvű változata ITT érhető el.

Impresszum:
Szerkesztette: Pacsika Márton
Lektor: Sóki Diána
Olvasószerkesztő: Szendi Nóra
Fordítás: Andrikó Katalin, Pacsika Márton
Sorozatszerkesztő: Bereczki Ibolya, Nagy Magdolna