belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

PÉNTEK

30

SZEPTEMBER

SZOMBAT

01

OKTÓBER

VASÁRNAP

02

OKTÓBER

HÉTFŐ

03

OKTÓBER

KEDD

04

OKTÓBER

SZERDA

05

OKTÓBER

CSÜTÖRTÖK

06

OKTÓBER

PÉNTEK

07

OKTÓBER

SZOMBAT

08

OKTÓBER

VASÁRNAP

09

OKTÓBER

HÉTFŐ

10

OKTÓBER

A résztvevő múzeuma

Kategóriák:workshop

Helyszín: Néprajzi Múzeum, 1055 Budapest, Kossuth tér 12.

Regisztráció:a regisztrációs időszak végetért!

DÁTUM
OKTÓBER
CSÜTÖRTÖK
15

Az Erasmus+ DiverCity című nemzetközi projekt első nyilvános szakmai programjaként az Artemisszió Alapítvány és a Néprajzi Múzeum munkatársai a júliusi középiskolás és a szeptemberi fiatal felnőtt tréningeket mutatják be, természetesen résztvevő múzeumi formában.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

A két éves nemzetközi projekt célja a múzeumok társadalmi érzékenységének erősítése, hogy újra felkerüljenek azoknak a társadalmi csoportoknak a kulturális térképére, akik önállóan nem látogatják ezt a fajta intézményt. A projektben résztvevő szakemberek olyan módszerek kifejlesztésén dolgoznak, amelyek a kulturális örökséget a társadalom valamennyi csoportja számára gyakorlatias formában és közérthetően teszik hozzáférhetővé, és a sokszínűség érvényesítésével mind a közvetítésben, mind a befogadásban a nyitottságot és a személyes érintettséget és a társadalmat alkotó valamennyi csoport fontosságát és együttműködését hangsúlyozzák. A nemzetközi projektben 6 ország 7 intézménye vesz részt, a magyar partnerek az Artemisszió Alapítvány és a Néprajzi Múzeum.

Program

15.00 - 16.00 Köszöntés, bemutatkozás: a Néprajzi Múzeum és az Artemisszió Alapítvány a Divercity projektben + Kisfilm: vetítés a projekt keretében megvalósult tréningről + A múlt jövői című kiállítás bemutatója – a résztvevők tolmácsolásában (link: http://www.neprajz.hu/kiallitasok.php?menu=3&kiallitas_id=183)

16.00 - 16.30 Kávészünet

16.30 - 17.30 Módszertani workshopok: 1. multigenerációs múzeum + 2. múzeum és interkulturalitás

17.30 - 18.00 Összegzés, kérdések


A program házigazdái: Foster Hannah Daisy, Földessy Edina, Joó Emese (Néprajzi Múzeum), Csáky Erzsébet, Végh Panni (Artemisszió Alapítvány)

Kapcsolattartó: Végh Panni anna.vegh@artemisszio.hu

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/780289328748890/

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES -a regisztrációs felület itt érhető el.