belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

 Bővebb információ az árakról, jelentkezés menetéről itt érhető el.

HETED7 Nyári napközis táborok a Skanzenben

2024. július 1. és augusztus 31. között kilenc héten keresztül várjuk a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborunkba, heti turnusokban.

A táborozók öt nap alatt tevékeny részesei lehetnek a jellegzetes paraszti munkáknak, kézműves tevékenységeknek és mozgásos játékoknak. Nyolc tájegységben ismerkedhetnek a paraszti és mezővárosi társadalom múltjával. Nagy csűrjeink, pajtáink, házaink kiváló helyszínt jelentenek az élményszerzéshez - esős és meleg időben egyaránt. A múzeum szabad területei, a kertek, rétek, erdő és a patak lehetőséget adnak a gyermekek mozgásigényének kielégítéséhez.

A Heted7 Tábor díja: 52 000 Ft/fő/hét
 
Kivéve: 2024. augusztus 21-23. (3 napos turnus): 31 200 Ft/fő/3 nap
 
A meghirdetett turnusok megfelelő számú jelentkező (10 fő) esetén kerülnek megrendezésre.

2024. július 15-19. - A TURNUS BETELT!

2024. július 22-26.
Táborvezetők: Perczel Mariann és Szabó Gyula

Szeretem a természetet, örömmel tölt el a velünk élő állatok és növények megfigyelése. Az erdőn-mezőn töltött napok során a gyerekekkel együtt fedezzük fel a falu kertjeit és háziállatait, az erdő és a liget fáit, bokrainak sűrűjét és a bennük élő madarakat, rovarokat és még ezernyi kincset! (Perczel Mariann)

Az az elvem,
hogyha már jár a nyelvem,
a természetről szóljak:
ne legyenek üresek a disznóólak, 
és ha már nyikorognak a szekéren a kerekek,
legalább legyenek rajta gyerekek!
(Szabó Gyula)
 

2024. július 29-augusztus 2.
Táborvezetők: Nagy Mária és Raffai Péter 

Mottóm: Légy jelen a múltadban! Fontosnak tartom, hogy a gyerekekkel megismertessem a múlt szikráit, amikből a jelenben is lángot csiholhatnak. (Nagy Mária)

Az ELTE-n végeztem magyar-néprajz szakon. 2015 óta tanítok magyar nyelvtant és irodalmat, valamint hon- és népismeretet felsősöknek és középiskolásoknak. Tanítottam állami iskolában és magántanulókból álló tanulócsoportos iskolában is. A tanítás mellett kiadványok szöveggondozásával is foglalkozom. Szabadidőmben kertet művelek, kirándulok, citerán játszom. Mottóm a Harry Potter sorozat egyik ikonikus mondata: „The wand chooses the wizard” („A pálca választja a varázslót”). (Raffai Péter)

2024. augusztus 5-9.
Táborvezetők: Sulák-Erdőháti Orsolya és Róznerné Lipcey Zsuzsanna

A régi dolgok szeretetét, néphagyományaink megbecsülését a családomból hozom magammal. Múzeumpedagógusként ezt szeretném átadni a gyerekeknek a tábor keretein belül is. Mert ismerni kell az otthonunkat ahhoz, hogy szeretni tudjuk, kötődni tudjunk hozzá. Hiszen „azért vagyunk világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” - Tamási Áron. (Sulák-Erdőháti Orsolya)

Magyar-történelem szakos tanárként végeztem, jelenleg múzeumpedagógusként dolgozom. Kétgyermekes anyukaként nap mint nap megtapasztalom azokat az apró örömöket, amelyekkel a gyermekek felnövekedése jár. Szeretek mindent, ami természetes, legyen szó viselkedésről, vagy a minket körülvevő tárgyakról, környezetről. Szívesen végzek kézműves tevékenységet, vagy mesélek a gyerekeknek. Szeretek játszva tanítani és hiszek a jó beszélgetésekben. (Róznerné Lipcsey Zsuzsanna)

2024. augusztus 12-16.
Táborvezetők: Tódor Enikő és Vári Csilla

Több mint húsz éve múzeumpedagógusként dolgozom a Skanzenben. Nagyon fontos számomra, hogy a rám bízott gyerekek biztonságban és jól érezzék magukat. A múzeum adta lehetőségek, a természeti környezet és a sok éves tapasztalt segít abban, hogy az együtt eltöltött idő minél élménydúsabb és értékesebb legyen. Köszönöm, hogy megbíznak bennem és a legdrágább kincsüket bízzák rám. (Tódor Enikő)

Majd’ húsz éve kerültem közel a néprajzhoz és a múzeumi világhoz. Tanítóként és népi játszóházi foglalkozásvezetőként abban a szerencsében volt részem, hogy megmutathattam a gyerekeknek is ennek a világnak a szépségét. Most, a Heted7 táborban játszva tanulva, a ráismerés örömével közösen fedezhetjük fel a népi kultúra sokszínűségét, az egykor élt emberek életmódját, szokásait. Ma is érvényes egykor megfogalmazott mottóm: „Kisgyermekként arra vágytam, hogy a felnőttek játsszanak velem; felnőttként arra vágyom, hogy a gyerekekkel játszhassak.” (Vári Csilla)

2024. augusztus 21-23.
Táborvezetők: Kustánné Hegyi Füstös Ilona és Szilágyi Angelika

A szabadtéri néprajzi múzeumpedagógia életformámmá vált, aminek kialakításában és naprakésszé tételében 40 éve munkálkodom itt, az első munkahelyemen. Hiszek a szeretet és türelem erejében, fontosnak tartom az anyanyelvi nevelést, a folklórt és a személyközpontú, játékos módszereket. (Kustánné Hegyi Füstös Ilona)

Moldvai csángó-magyar származású vagyok, ezért mondhatom, hogy a „régi életforma kincstárába” születtem. Azon szerencsések egyike vagyok, aki a paraszti életformát teljes egészében megéltem, így el is sajátítottam (építési technikák, szövés-fonás, táplálkozási szokások, népdal, néptánc, stb.). Fontosnak tartom, és nagy öröm számomra, hogy itt, a Skanzenben mindezt tovább adhatom gyereknek, felnőttnek egyaránt. Szeretem látni, ahogy a gyerekek rajtam keresztül megélik ezt a számomra természetes, de számukra már „mesebeli világot”: játékosan, humorosan, dalolva, táncolva, tevékenykedve. (Szilágyi Angelika)

2024. augusztus 26-31.

Táborvezetők:
Sulák-Erdőháti Orsolya és Pintérné Herczeg Andrea

A régi dolgok szeretetét, néphagyományaink megbecsülését a családomból hozom magammal. Múzeumpedagógusként ezt szeretném átadni a gyerekeknek a tábor keretein belül is. Mert ismerni kell az otthonunkat ahhoz, hogy szeretni tudjuk, kötődni tudjunk hozzá. Hiszen „azért vagyunk világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” - Tamási Áron. (Sulák-Erdőháti Orsolya)

Több mint 10 éve dolgozom a múzeumban andragógus és hagyományismeret oktatói diplomával. Szeretek gyermekcsoportokkal foglalkozni, leginkább a tevékenység-központú foglalkozásokat kedvelem. Fontosnak tartom, hogy a gyermek megélje a szórakozva tanulás élményét. (Pintérné Herczeg Andrea)