belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A felhívás megjelent a magyarmuzeumok.hu oldalon is, ide kattintva olvasható.

Felhívás kutatásban való közreműködésre

A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című, EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú projekt múzeumi komponensének keretében 4 kutatáshoz kapcsolódóan a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) kutatásokat megalapozó kérdőíveket állított össze a magyarországi múzeumok és muzeális intézmények részére.

A kérdőívben feltett kérdések a múzeumi szakemberek és a szolgáltató múzeum, valamint a múzeumpedagógiai programok vizsgálatára irányulnak. A kérdőív által lehetőség nyílik arra, hogy a muzeális intézmények véleményét a MOKK beépítse a múzeumi módszertani fejlesztéseibe.

Ezúton kérjük a muzeális intézményeket, hogy a kérdőívek kitöltésével segítsék elő a közös munkát, és járuljanak hozzá, hogy valóban olyan információkat tudjunk gyűjteni és olyan következtetéseket vonhassunk le, amelyek a vizsgált időszakra vonatkozóan relevánsak és kiemelt jelentőséggel bírnak. A vizsgált tárgyidőszak (teljes évre vonatkozóan) a 2016-os év, kivéve, ahol ezt másképpen jelöltük.

Muzeális intézményenként egy kitöltött kérdőívet várunk vissza. A kitöltő személyének felkérése a múzeum vezetőjének hatásköre. Kérjük az intézményvezetőket, hogy az adott témakörre vonatkozóan a legtöbb információval rendelkező munkatársat kérjék fel erre a feladatra.

A Minőségbiztosítási kérdőív itt érhető el.

A Múzeumi fejlesztés kérdőív itt érhető el.

A kitöltött kérdőíveket 2017. május 31-ig várjuk.

A kitöltéssel kapcsolatosan felmerülő esetleges kérdésekkel kérjük, forduljon a MOKK Módszertani Csoportjához: kutatas.mokk@gmail.com!

A felmérés alapján kutatási jelentés és összegző tanulmány készül, mely a www.mokk.skanzen.hu honlapon lesz elérhető.