belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Betűméret:

Tudta?

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2008-ban a hazai múzeumok között elsőként lett az Akkreditációs Testület által minősített akkreditált felnőttképző intézmény.

Az engedélyt 2017-ben megújítottuk.

"A Pest Megyei Kormányhivatal E-001660/2017 számon, 2017. augusztus 23-i határozattal nyilvántartásba vette az SZNM-et, mint felnőttképzési intézményt."

A hatátozat innen tölthető le.

 

Képzésekkel a jövő múzeumaiért

Hiszünk abban, hogy a múzeumoknak kiemelt szerepük van az egyetemes és nemzeti kultúra megőrzésében és továbbadásában. A magyar múzeumok gyűjteményeiken, kiállításaikon és tudományos tevékenységeiken keresztül jelentős nemzeti értéket képviselnek, meghatározó jelentőségük van a társadalom tudásának, műveltségének gyarapításában.

Mindebben nem csak hiszünk, de teszünk is érte, hogy aktív kapcsolat alakuljon ki a muzeális és oktatási intézmények között, a magyar múzeumok folyamatosan megújuljanak küldetésük megvalósítása érdekében.

A 2006-ban alapított Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ a Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) egyik igazgatóságaként kutatásaira és módszertani fejlesztéseire alapozva, a legkorszerűbb elméleti ismereteket átadó, gyakorlatorientált szakmai továbbképzéseket szervez. 

Fennállásunk alatt eddig (2019. május) már több mint 2260 múzeumi szakember, pedagógus és kulturális területen dolgozó szakember vett részt képzéseinken. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2008-ban a hazai múzeumok között elsőként lett akkreditált felnőttképző intézmény.

Képzéseink célja, hogy a legkorszerűbb elméleti ismeretek megismerése mellett olyan gyakorlati tudásra is szert tegyenek a résztvevők, amelyet a munkájuk során hasznosítani tudnak. A kompetencia alapú oktatás számára sokkal több lehetőség rejlik a múzeumokban, mint amit ma az oktatási intézmények kihasználnak. Képzéseink további szándéka a kompetencia alapú oktatás támogatása, és az, hogy ennek érdekében közelebb hozzuk egymáshoz a pedagógusokat és a múzeumi szakembereket, hogy mindkét fél felfedezze az együttműködés kölcsönös előnyeit.

KINEK?

Alapvetően két fő célcsoport, a pedagógusok és múzeumi szakemberek számára kínálunk hiánypótló képzéseket, de egyes tanfolyamainkra a kultúra más területén dolgozó szakembereket és önkormányzati munkatársakat is várunk.

HOL?

A résztvevői igényeket szem előtt tartva egyaránt szervezünk tantermi, blended és e-learning formában tanfolyamokat. A legtöbb tanfolyamot Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum területén működő oktatóközpontunkban szervezzük, de több esetben használunk külső helyszíneket, együttműködő partnereink (elsősorban budapesti és szentendrei múzeumok) jó gyakorlatait is bemutatva. Igény esetén kihelyezett képzéseket is megvalósítunk.

HOGYAN?

Oktatói gárdánk neves szakemberekből, egyetemi oktatókból, elismert trénerekből áll, akik változatos képzési módszertanokat alkalmaznak. Képzéseink résztvevői visszajelzésükben kiemelik a képzések gyakorlatban való hasznosíthatóságát, a remek kapcsolatépítési lehetőséget és oktatásszervezőink felkészültségét és segítőkészségét. Képzéseink magas színvonalát szigorú minőségbiztosítási rendszer működtetésével biztosítjuk. Folyamatosan mérjük a résztvevők elégedettségét és igényeit annak érdekében, hogy fejleszteni tudjuk mind a képzési palettánkat, mind az egyes tananyagokat az elvárások, a legújabb módszertani fejlesztések és trendek beépítésével.

MIRŐL?

Több, mint 20 féle képzésünk közül válogathattak az érdeklődők. Rendszeresen szervezünk a múzeumvezetői kompetenciákat fejlesztő továbbképzéseket, tréningeket, a múzeumi pályakezdőket integráló képzéseket, a pedagógusoknak múzeumhasználati és múzeumpedagógiai módszertani alapképzéseket. Sikerképzéseink közé tartoznak a frontszemélyzetnek szóló, illetve a múzeumi marketing és kommunikáció témájú tanfolyamaink is. Képzéssel segítünk elsajátítani a kiállításrendezést A-tól Z-ig. Az iskolai felzárkóztatáshoz és tehetséggondozáshoz, illetve a kulturális közösségfejlesztéshez is hozzájárulunk kurzusainkkal.

MENNYIÉRT?

Európai uniós forrásból finanszírozott projektjeink keretében és hazai források felhasználásával 2017 és 2019 között jelentős számban szerveztünk ingyenesen elvégezhető továbbképzéseket, de 2020-tól induló költségtérítéses tanfolyamaink árképzésénél is azt tartjuk szem előtt, hogy minél több szakember számára elérhetőek legyenek.

 

Képzési naptár 2020

 Jövő évre tervezett képzéseink időpontjaiért és áraiért ide kattintson!

  

Az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet a képzésekkel kapcsolatban: 

MOKK Oktatási csoport

email: kepzes.mokk@skanzen.hu 

Telefon: 30/272 0890

 

 


 

Ügyfélszolgálat:

+36 26 502 500

H-P: 9:00-15:00

 

Korszerű képzések pedagógusoknak és múzeumi szakembereknek (videóhírlevél III.)

http://mokk.skanzen.hu/korszeru-kepzesek-pedagogusoknak-es-muzeumi-szakembereknek-videohirlevel-iii.html

 

A mi múzeumunk - MOKK képzésajánló a képzési tervek összeállításához (videóhírlevél VI.)

http://mokk.skanzen.hu/a-mi-muzeumunk-mokk-kepzesajanlo-a-kepzesi-tervek-osszeallitasahoz-videohirlevel-vi.html

 

Olvasásra ajánljuk:

Olvassa el, mit teszünk annak érdekében, hogy képzéseinket a legmagasabb szinten kínáljuk!