belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Koordinátorok regionális együttműködése Székesfehérváron

2018. március 10-én a székesfehérvári Szent István Király Múzeum egyik belvárosi kiállítóhelyén, a Városi Képtár - Deák Gyűjteményben látható Schaár Erzsébet: Művek az emeletről című időszaki kiállításhoz kapcsolódva szerveztük meg A tananyagnál többet? - Tehetséggondozás a múzeumban c. szakmai napunkat a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című projekt keretében.

A szakmai nap folyamán egy másik koordinátori program is zajlott Joó Emese budapesti koordinátor szervezésében, Esélyteremtés - A múzeumok esélye 3. címmel. A regionális workshop együttműködés keretében valósult meg, ugyanakkor a két program szorosan összekapcsolódott, egymást kiegészítette.

Koordinátorok regionális együttműködése Székesfehérváron

A szakmai program alapgondolata, hogy a kiállítás fő motívumaira - ajtók, ablakok, falak, emberek, kapcsolatok - alapozott múzeumpedagógiai foglakozások minél jobban szolgálják a tehetséggondozás és az esélyteremtés célkitűzéseit, a lehető legjobb módon erősítsék a múzeum társadalmi hasznosságának elvét.

A művész sajátos formanyelvére és képi világára, az alkotások erőteljes társadalmi és szociális szimbolikájára építő múzeumpedagógiai foglalkozások elsősorban a középiskolás korosztályra koncentrálnak, amely az eddig megtartott foglalkozásokon rendkívül problémaérzékenyen és árnyaltan reflektált a kiállításra. Ezeket a tapasztalatokat a szakmai nap során, mint kiindulópontot alkalmaztuk.

A szakmai nap programpontjai elsősorban a tehetséggondozást célozták meg, amelyek során számos szempont figyelembevételével járták körbe azt a komplex kérdést, hogy a múzeum milyen kompetenciák fejlesztésében, milyen módon és eszközökkel tudja leginkább a tehetséggondozás céljait szolgálni. Meghívott pedagógus vendégeink segítségével a résztvevők aktív részvétele mellett több kipróbálható vagy kipróbált jó gyakorlat került kiemelésre.

Paréj Gabriella

Fejér megyei múzeumi koordinátor

Paréj Gabriella

szakmai nap a Városi Képtár - Deák Gyűjteményben
szakmai nap a Városi Képtár - Deák Gyűjteményben

Nyitólap

 

 

HKSZCSPSZV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

SZEPTEMBER

25

HÉTFŐ

eseménynaptár


  SZEP 25
  hétfő
 
21. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó
  SZEP 28
  csütörtök
 
KULTÚRPALETTA Múzeumi Börze Sopronban
  SZEP 29
  péntek
 
Konferencia Marosvásárhelyen: MÚZEUMI ÖRÖKSÉG ÉS MÚZEUMI KOMMUNIKÁCIÓ
  OKT 12
  csütörtök
 
Megyei szakmai nap Dunaújvároson
legfrissebb híreink


2023. 09. 08.
Arany Süni Vándordíj
2023. 09. 05.
Kurta Mihály: Múzeumandragógia reziliencia – Szakandragógia-történeti visszatekintés
2023. 08. 17.
Most mutasd meg!
Skanzen hírek


2023. 09. 11.
Hagyományaink vendégségben
2023. 08. 23.
Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje a Skanzenben