belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A mintaprojektről bővebben ITT olvashat.

Láthatatlan jelenlét – Bevezetés a kortárs művészetbe kamaszoknak – de nem csak nekik

A Ferenczy Múzeumi Centrumnak a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 projekt támogatásával megvalósított mintaprojektjéhez kapcsolódóan nyílt kiállításról a Youtube-on elérhető videó ITT tekinthető meg.

Ilyen, kifejezetten kamaszokat megszólító, kísérleti tárlat még nem volt hazánkban. A kiállítás kiindulópontja három képzőművészeti alkotás, melyekhez a fiatalokat is foglalkoztató felvetések kapcsolódnak.

A kérdések, asszociációk és fogalmak segítségével megfejthetők a művekben használt kódok és közösen lehet keresni a művészek által felvetett kérdéseket.

A kiállítás kiindulópontja három kortárs műalkotás: Ásztai Csaba, Tóth Eszter és Vincze Ottó művei a Ferenczy Múzeumi Centrum gyűjteményéből.

Figyelem! A válaszok száma végtelen! Rajtad múlik, hogyan látod a világot!

Kurátorok: György Gabriella és Kassai Hajnal

A kiállítás megtekinthető: 2018. április 27-től május 27-ig hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig.

A kiállítás a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című, EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projekt múzeumi komponensének (A mi múzeumunk) keretében jött létre, melynek szakmai megvalósítója a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK).