belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Múzeumok őszén az oktatásért

Helyi múzeumpedagógiai évnyitót tartottak a kecskeméti pedagógusok számára Merinu Éva múzeumpedagógus, a MOKK Bács-Kiskun megyei múzeumi koordinátorának szervezésében 2017. október 9-én hétfőn a Bozsó Gyűjteményben. A rendezvény a szentendrei székhelyű Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (SZNM MOKK), a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Bozsó Gyűjtemény együttműködése révén a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 projekt keretében valósult meg.

A vendégeket a Bozsó Gyűjtemény igazgató kurátora, Loránd Klára köszöntötte, majd a MOKK koordinátora, Merinu Éva ismertette a pedagógusokkal a projektben rejlő, és az iskolák számára hasznosítható lehetőségeket. Ezt követően bemutatta a MOKK által működtetett Múzeumi a’ la carte felületet is, amely segítséget nyújt a pedagógusoknak az iskolai oktatást kiegészítő, illetve szabadidős foglalkozások tervezésénél a múzeumok kiállítási és múzeumpedagógiai kínálatáról szóló, felhasználóbarát módon kereshető információk felsorakoztatásával.

A program során a vendégek kedvükre csemegézhettek Kecskemét és Kiskunfélegyháza közgyűjteményeinek múzeumi óráiból, múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozásaiból, amelyeket vetítettképes előadással prezentáltak az intézmények múzeumpedagógusai.

A rendezvény záró akkordjaként Kovács Ágnes, a vendégfogadó intézmény múzeumpedagógusa élesben mutatta be „Az okos leány” című foglalkozását, majd végigvezette az érdeklődőket Barabás Márton képzőművész nemrégen nyílott „Hangszerszobrok” című kiállításában.

A szervező értékelése alapján sikeresnek bizonyult a rendezvény, melyen a tervezett létszámot meghaladva összesen 22 érdeklődő vett részt oktatási, múzeumi és könyvtári területről, ezáltal sikerült elmélyíteni a különböző kulurális intézmények közötti együttműködést.

Merinu Éva, Bács-Kiskun megyei múzeumi koordinátor

fotók: Kis Zoltán, KKJM Archívum

Merinu Éva