belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Sajtóközlemények

ORSZÁGOS MÚZEUMI ÉS KÖNYVTÁRI MÓDSZERTANI FEJLESZTÉS INDUL AZ EGYENLŐ ESÉLYŰ HOZZÁFÉRÉST NYÚJTÓ KÖZNEVELÉS SZOLGÁLATÁBAN

Szentendre, 2017. február 2. - Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, dr. Bereczki Ibolya, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese, valamint dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója a szentendrei Skanzenben csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón mutatta be a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című, EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú projektet.

tovább
 → 


HÁLÓZATOK TALÁLKOZÁSA – MÚZEUMOK ÉS KÖNYVTÁRAK A KÖZOKTATÁS TÁMOGATÁSÁÉRT

Budapest, 2019. december 09. - Korábban soha nem volt még példa a könyvtárak és múzeumok olyan nagyszabású együttműködésére, mint ami a Széchenyi 2020 program keretében lassan három éve zajló, 2 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósuló „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében tapasztalható. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) konzorciumvezetésével és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár konzorciumi együttműködésével megvalósuló program célja, hogy olyan módszertanok, jó gyakorlatok, mintaprogramok szülessenek, amelyek segítik a könyvtárakat és a múzeumokat abban, hogy az iskolai oktatást kiegészítő élményközpontú programokat dolgozzanak ki. 2019. december 9-én harmadik alkalommal találkoztak egymással a könyvtári szaktanácsadók és a múzeumi koordinátori hálózat tagjai a projekt III. országos szakmai napján a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában annak érdekében, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, bemutassák egymásnak jó gyakorlataikat.

tovább
 →