belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Szakmai nap az internet és múzeumpedagógia kapcsolatáról a Göcseji Múzeumban

A MOKK Zala megyei múzeumi koordinátora, Kissné Kovács Ágnes szakmai napot szervezett pedagógusok részére a Göcseji Múzeumban pedagógusoknak 2017. június 8-án a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című, EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú kiemelt európai uniós projekt keretében. A rendezvényt Dr. Kostyál László, a Göcseji Múzeum igazgatóhelyettese nyitotta meg, majd Kissné Kovács Ágnes tartott tájékoztató előadást a projekt céljairól, tevékenységeiről.

A „Hallottad-e hírét…” programpont keretében Béres Katalin történész-muzeológus rövid tárlatvezetésre invitálta a megjelenteket, hogy bemutassa az ÁVH áldozatainak emlékére létrehozott állandó kiállítást, majd ezt követően a résztvevők Kissné Kovács Ágnes instrukcióinak kíséretében ismét megtekintették a kiállítás azon enteriőrjeit, melyek szorosan kapcsolódnak a múzeumpedagógiai foglalkozáshoz, majd a foglalkoztató teremben a gyakorlatban is megismerhették a foglalkozás menetét, feladatsorait.

„Műtárgyak az interneten - internetes múzeumpedagógiai lehetőségek az oktatásban és a szakképzésben” címmel Kissné Kovács Ágnes és Nagy Vera múzeumpedagógusok a közgyűjteményi digitális adatbázisok bemutatásával hívták fel a pedagógusok figyelmét a Hungaricana és az Arcanum honlapokon található és az iskolák számára jól hasznosítható anyagokra. A beszélgetés során élőben demonstrálták a portálok kezelését, keresési felületeit, illetve ajánlásokat tettek tanórai és tanórán kívüli felhasználási módszerekre.

Fotók: Horváth Lilla és Pezetta Umberto

Dr. Kostyál László köszönti a vedégeket

Tájékoztató a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” projektről
Béres Katalin a kiállítás megtekintésére invitálja a megjelenteket
Béres Katalin rövid bemutatója az ÁVH áldozatainak emlékére létrehozott állandó kiállításról
Kissné Kovács Ágnes foglalkozást tart