belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Már most érdemes jelentkezni a jövő évi Múzeumi menedzserképzésre!

Kiemelkedő sikert könyvelhet el a „Múzeumi menedzserképzés az esélyteremtő köznevelés szolgálatában” című továbbképzést, amelyet idén indított el a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK). Az ingyenesen elvégezhető továbbképzés különlegessége, hogy az érdeklődők részben önállóan, érdeklődésüknek megfelelően válogathatják össze a tananyagot, a különféle képzési modulokat. A 120 órás kurzust elvégzők a vezetői és az államháztartási ismeretek elsajátítását is igazoló, akkreditált tanúsítványt kapnak.

Múzeumvezetési és államháztartási ismeretek tanúsítvány átadó - videóhírlevél IX.

Már most érdemes jelentkezni a jövő évi Múzeumi menedzserképzésre!

A többségében szentendrei helyszínen, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban zajló képzés résztvevői olyan készségeket, szemléletet és vezetői stílust sajátíthatnak el, amely ma már nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az általuk vezetett intézmények képesek legyenek az innovációra, a kreativitásra és a vállalkozásra is.

A továbbképzésre elsősorban a múzeumok vezetőit várják, hiszen számukra az „Államháztartási és vezetési ismeretek” című 60 órás modul elvégzése kötelező. A tanfolyam hasznos azoknak is, akik felső- vagy középvezetők egy múzeumi intézménynél vagy szeretnének azzá válni. Ők itt a tevékenységükhez fontos ismeretekre tehetnek szert, és így a kinevezésük után már rendelkezni fognak a jogszabályban előírt képzettséggel is. A 120 órás továbbképzés nyitott a közművelődési, levéltári területen dolgozó munkatársaknak is.

Az akkreditált tanúsítvány megszerzéséhez 120 órát kell elelvégezni, melynek felét a kötelezően elvégzendő 60 órás „Államháztartási és vezetési ismeretek” című modul teszi ki. Ennek részei azok az ismeretek, melyek elsajátítása ma már jogszabályi elvárás a múzeumi vezetőkkel szemben. Az akkreditált tanúsítványhoz szükséges még további 60 óra elvégzése, ehhez a másik hat modulból kell kiválasztaniuk kettőt a résztvevőknek. A képzés teljesítésének feltétele, hogy a jelentkező a tantermi órák 90%-án részt vegyen, a két szabadon választott modul végén prezentációt tartson, valamint záródolgozatban mutassa be saját intézményének fejlesztési tervét.

Már most érdemes jelentkezni a jövő évi Múzeumi menedzserképzésre!

A MOKK lehetőséget biztosít az egyes modulok önálló elvégzésére is, amelyek teljesítését akkreditációs szám nélküli tanúsítvánnyal igazolják.

Az önállóan is választható, 30 órás modulok – a stratégiaalkotás, a hálózatépítés, a területi múzeumok és kisebb múzeumok, muzeális intézmények vezetése, a minőségmenedzsment, a frontvonal menedzsment és a PR, Marketing, Kommunikáció – elvégzésével olyan tudást szerezhetnek, és olyan készségeiket fejleszthetik a résztvevők, amelyekkel hozzájárulhatnak a saját intézményük eredményesebb működéséhez, népszerűbbé, vonzóvá válásához. Így például képessé válhatnak hatékonyan együttműködni a köznevelési intézményekkel, vagy elérni és megszólítani a közönség speciális tulajdonságokkal rendelkező csoportjait is.

A korszerű tudás megszerzésén túl az a másik nagy előnye ennek a négy héten át zajló képzésnek, hogy a résztvevők személyesen találkozhatnak, és hosszabb távon is működő kapcsolatokat építhetnek ki más muzeális intézmények vezetőivel, munkatársaival. A képzést szervező MOKK kifejezetten fontosnak tartja, hogy az adott tanfolyamon jelen lévő szakemberek lényegében egy kisebb közösséggé kovácsolódjanak az együtt töltött idő alatt, majd a további munkájuk során kamatoztatni tudják az itt megszerzett kapcsolati tőkét. Az itt szerzett személyes ismeretségek aktív tapasztalatcserében, együttműködésekben hasznosulhatnak a későbbiekben. Ebben a sajátos közegben a résztvevők egészen másképp irányíthatják a többiek figyelmét a saját intézményükre. A képzés végén a hallgatók saját prezentáció keretében mutatják be a tanultak alkalmazását ,így a jelenlévők megismerhetik egymás projektjeit, reflektálhatnak rájuk és kapcsolódási pontokat kereshetnek.

Már most érdemes jelentkezni a jövő évi Múzeumi menedzserképzésre!

Az európai uniós forrásból finanszírozott kurzus a résztvevőknek ingyenes, mely még vonzóbbá teszi a más keretek között nem megszerezhető speciális tudásanyag elsajátítását lehetővé tévő képzést. A képzés tartalmazza a nyomtatott oktatási segédanyagot, a képzés sikeres elvégzését igazoló tanúsítványt, az étkezést (büfé, meleg ebéd és vacsora) és igény esetén a szállást a résztvevők részére a képzés időtartamára.

Az egyes modulokon a MOKK összesen 15 fő részvételét tudja biztosítani, ezért a következő évi továbbképzésekre érdemes már most jelentkezni, mert a helyek hamar betelhetnek.

További információ a képzésről:

http://mokk.skanzen.hu/muzeumi-menedzserkepzes-az-eselyteremto-kozneveles-szolgalataban-mm120t.html

A képzés az elvégzését igazoló tanúsítvány ünnepélyes átadásával zárul. A MOKK ezzel kapcsolatos videóhírlevele itt tekinthető meg

http://mokk.skanzen.hu/a-mi-muzeumunk-muzeumvezetesi-es-allamhaztartasi-ismeretek-tanusitvany-atado-videohirlevel-ix.html

*

A kulturális területen dolgozó szakembereknek szóló ingyenes továbbképzéseket a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című kiemelt projekthez kapcsolódva rendezi meg. A projekt kétmilliárd forint európai uniós forrásból valósul meg 2017. február 1. és 2020. január 31. között a Széchenyi 2020 program keretében a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár konzorciumi együttműködésében. A projekt megvalósítói elkötelezettek az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése mellett.

Nyitólap

 

 

HKSZCSPSZV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

SZEPTEMBER

25

HÉTFŐ

eseménynaptár


  SZEP 25
  hétfő
 
21. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó
  SZEP 28
  csütörtök
 
KULTÚRPALETTA Múzeumi Börze Sopronban
  SZEP 29
  péntek
 
Konferencia Marosvásárhelyen: MÚZEUMI ÖRÖKSÉG ÉS MÚZEUMI KOMMUNIKÁCIÓ
  OKT 12
  csütörtök
 
Megyei szakmai nap Dunaújvároson
legfrissebb híreink


2023. 09. 08.
Arany Süni Vándordíj
2023. 09. 05.
Kurta Mihály: Múzeumandragógia reziliencia – Szakandragógia-történeti visszatekintés
2023. 08. 17.
Most mutasd meg!
Skanzen hírek


2023. 09. 11.
Hagyományaink vendégségben
2023. 08. 23.
Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje a Skanzenben