belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
?Ha tetszett a kiállítás, a csillagra kattintva értékelheti. A kiállítást a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a kiállításról
Benczúr Gyula virtuális emlékkiállítás

Benczúr Gyula (1844-1920) a magyar akadémikus történeti festészet legnagyobb képviselője. Jelentősége abban rejlik, hogy példát tudott mutatni a művészeti felsőoktatással addig nem rendelkező Magyarországon technikai felkészültségben, az elveihez mindvégig hűnek maradni magatartásában és abban, hogy tanítványainak, még a tőle eltérő felfogásúaknak is, mindenkor szabad utat biztosított.


Csak digitálisan elérhető tartalom!

Célcsoport: általános iskolások, családok, felnőttek, felsőoktatásban tanulók, középiskolások, mozgáskorlátozottak, nyugdíjasok, pedagógusok

Digitális segédanyagot tartalmaz: feladatsor, fotó, hanganyag, játék, műtárgy, virtuális tárlatvezetés, múzeumi séta


Bővebb infromáció: https://josamuzeum.hu/2020/11/12/benczur-gyula-emlekkiallitas-palota-setarepules/


Megközelítés:

Nyíregyháza Budapest felől az M3 autópályán, az ország más tájairól érkezők a 4, 36, 38-as főútvonalakon érhetik el a várost.

Budapestről óránként indulnak InterCity járatok a Nyugati pályaudvarról Debrecen, illetve a Keleti pályaudvarról Miskolc felé.  

Térkép

Jegyárak:

Ingyenes

Kapcsolódó foglalkozás:

Palotaséta

Címkék:

akadálymentesített, bankkártyás fizetés, Év Múzeuma díjat nyert intézmény, pedagógus-igazolványra szóló kedvezmény, wifi

Virtuális sétapálcánkkal visszarepítünk az időben Kedves Látogató és bekukucskálunk a festőfejedelem Benczúr Gyula emlékkiállításába, ahol mesélünk arról a fránya bitumenről, az első fizetéséről, hazaszeretetéről, szerelméről, festményekről, portrékról és illusztrációkról.

A séta végén várunk egy röpke Benczúr-kvízre, ez persze opcionális. Ha sikerült megnézned az összes zöld csillag alatti bejegyzést, akkor igazán egyszerű lesz a kvíz megoldása.

Tarts velünk a számtalan érdekes és izgalmas információkkal és narrációval komponált interaktív kultúrtörténeti virtuális "palotasétarepülésen" :)További kereséshez válasszon régiót, dátumot, kiállítást vagy közönségprogramot:

ÉV

HÓNAP

NAP

KIÁLLÍTÁSOK
KÖZÖNSÉGPROGRAMOK
KERESÉS
Határon túli kiállítások Határon túli közönségprogramok

À la carte múzeumok listája

Határon túli múzeumok

Szakképzéshez kapcsolódó múzeumi foglalkozások

Iskolai közösségi szolgálat múzeumban

Képzések pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak, pedagógusjelölteknek

Önkéntes munka múzeumban

Ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó közönségprogramok

 

Regisztráció és szerkesztőfelület múzeumoknak

KultúrBónusz