belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Múzeumi iránytű 30.

Múzeumi iránytű 30.

Szerkesztők: Kajári Gabi és Pacsika Márton

A kiadvány itt tölthető le.

 

Mi lehetne a méltó témája a Múzeumi iránytű kiadványsorozat ünnepi, 30. számának? Visszatekintés az eddig megjelent kiadványokra? Vagy a legfrissebb, jövőbe mutató múzeumi trendek bemutatása?

Jelen kiadványunk ötvözi e kettőt azáltal, hogy a középpontba a 2020-ban 15. alkalommal megrendezett Múzeumok Őszi Fesztiválját, a családbarát múzeumi működésre fókuszáló Országos Múzeumpedagógiai Évnyitót és a digitális múzeum témáját körbejáró Országos Múzeumpedagógiai Konferenciát állítottuk. A rendezvények történeti áttekintésével arra kívántunk rávilágítani, hogy a múzeumok milyen fejlődési ívet jártak be az elmúlt másfél évtizedben.

A rendkívüli, 2020-as évben online térben megtartott szakmai rendezvényeken elhangzott előadások, jó gyakorlatok és kerekasztal-beszélgetések közreadásával is bemutatjuk, hogy miként reflektálnak múzeumaink a jelen és a jövő kihívásaira.
A kötet segítségével bepillanthatunk a sorozatot kiadó és 2021-ben fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) tevékenységébe is, hiszen a fesztivált és a hozzá kapcsolódó országos konferenciákat egyaránt az igazgatóság szervezi.