belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Látogatói kérdőívek kiértékelése ( Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020)

A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020. szeptember 28. és november 11. között – közel hét héten keresztül – immár 15. alkalommal várta az ország valamennyi régiójában (51 településen 82 múzeum 448 féle programmal) az érdeklődőket. Budapesten 133, míg vidéken 316 féle program közül válogathattak a látogatók és a szakemberek. Egy-egy rendezvényt több időpontban és több napon is megtartottak, így a Múzeumok Őszi Fesztiválja ideje alatt összesen több mint 900 eseményből választhattak az érdeklődők.

A Múzeumok Őszi Fesztiválját koordináló Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (továbbiakban MOKK) munkatársai minden évben kérdőívet állítanak össze a rendezvénysorozathoz csatlakozó muzeális intézmények számára, hogy mérni tudják a látogatói elégedettséget. Ez, a személyre vonatkozó adatokon kívül kitér többek között arra is, hogy milyen összetételben vesznek részt a rendezvényeken az érdeklődők, illetve honnan informálódnak a programokkal kapcsolatban. A múzeumoknak minden rendezvényük 10 résztvevőjével kell kitöltetniük a látogatói kérdőíveket, amelyek ugyan nem szignifikánsan mutatják az adatokat, de a sokaság egészére nézve értékes következtetéseket tudunk levonni belőlük. Az intézmények feladata, hogy kitöltessék, majd online formában eljuttassák a kérdőíveket a MOKK munkatársainak.

A felmérés célja, hogy mind a fesztivál helyi programjait szervező múzeumok, mind a Múzeumok Őszi Fesztiválját koordináló MOKK visszajelzést kapjon a rendezvény látogatóitól, a programok fogadtatásáról, minősítéséről. A kérdőívek alapján kapott információk jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy megtudjuk a program sikerességének, esetleg sikertelenségének okait, illetve azt, hogy mi az, amin érdemes változtatni a jövőben.

2020. évi Múzeumok Őszi Fesztiválja látógatói kérdőíveinek kiértékelése itt tölthető le.