belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A harmadik kerületi TAN KER HÍR-ben megjelent beszámoló az Óbudai Múzeumpedagógiai Börzéről ide kattintva: Tankerhir_5.14.pdf a 2. oldalon olvasható.

Az első óbudai múzeumpedagógiai börze

Az óbudai Goldberger Textilipari Gyűjtemény koordinátora, Sziray Zsófia szervezésében megrendezésre került az első, Óbudán megvalósuló múzeumpedagógiai börze 2017. szeptember 18-án.

A program célja az volt, hogy az óbudai közgyűjtemények első alkalommal egy helyen mutatkozzanak be az idei tanévre szóló múzeumpedagógiai kínálatukkal az óvodapedagógusoknak és az általános iskolai, illetve középiskolai tanároknak. Az érdeklődők így egy alkalommal a kerület teljes, közgyűjteményekben megvalósuló oktatási palettáját áttekinthették, és személyesen egyeztethettek az intézmények képviselőivel.

Az EFOP 3.3.3 pályázat célkitűzésének megfelelően a Sziray Zsófia a szervezésnél arra is ügyelt, hogy a könyvtári kollégák is képviseltethessék intézményeiket a rendezvényen. A rendezvény sikerét tovább emelte, hogy a Csodák Palotája személyesen felkereste a múzeum munkatársait, hogy csatlakozni szeretne a börzéhez saját pedagógiai kínálatával.

A megjelent pedagógusok és intézmények képviselői nyitottak és érdeklődők voltak. Többen felvetették azt is, hogy jövőre hasonló rendezvény keretében ismét szívesen részt vennének egy újabb óbudai múzeumpedagógiai börzén.

Fotók: Goldberger Textilipari Gyűjtemény