belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A díjátadó kapcsán készült beszámoló az artnews.hu szerzőitől ide kattiva érhető el.

Művészetpedagógiával a megértési nehézséggel élőkért

Ötödik alkalommal Dabi-Farkas Ritának, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum múzeumpedagógusának ítélte oda a MúzeumCafé Díjat a Szépművészeti Múzeum által alapított MúzeumCafé.

A múzeumi akadálymentesítéssel 2009 óta foglalkozó művészet- és múzeumpedagógiai szakembert a magazin szerkesztősége a megértési nehézséggel élőknek szóló, speciális pedagógiai programok kitalálásáért, megvalósításáért és koordinálásáért jutalmazta.

A Salát Zalán Péter művészeti vezető által tervezett MúzeumCafé Díjat és a vele járó kétszázezer forintot március 25-én adta át Martos Gábor főszerkesztő. Az elismerést, annak emlékére, hogy gróf Széchényi Ferenc 1802. márciusában ajánlotta fel gyűjteményét a köz javára, minden év márciusában ítéli oda a magazin.

Dabi-Farkas Rita a Ludwig Múzeumban dolgozó két másik kollégájával korábban részt vett a MOKK által szervezett Érted?! – Értem!?” – Hogyan fogadjuk fogyatékos embertársainkat múzeumainkban? (FOGY30) című képzésen, ezt követően akadálymentesítettek és elindították az Integrált Családi Délelőttöt valamint az Integrált Ped.Keddet, mely Múzeumpedagógiai Nívódíj elismerésben is részesült.

Elismerés kivételes művészetpedagógiai tevékenységéértElismerés kivételes művészetpedagógiai tevékenységéért

A díjátadó kapcsán készült beszámoló az artnews.hu szerzőitől ide kattiva érhető el.

A fotók közlése a szerző, Korhut Lili engedélyével történt.