belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Sajtóközlemény

Kulcs a sikeres múzeumvezetéshez – újabb 16 múzeumi vezető fejezte be tanulmányait Szentendrén

Szentendre, 2013. május 3. Ünnepélyes keretek között újabb 16 múzeumi vezető vehette át a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ Múzeumi vezetési ismeretek 120 órás akkreditált továbbképzésének elvégzését igazoló tanúsítványát.

Immár ötödik éve örvend töretlen népszerűségnek a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központjának akkreditált továbbképzése. Az Európai Unió támogatásával, a "Múzeumok Mindenkinek” Program − Múzeumok oktatási – képzési szerepének erősítése − Központi módszertani fejlesztés TÁMOP-3.2.8/A-08-2008-0002 keretében megvalósuló továbbképzés sikerét jelzi, hogy sok esetben már a tanfolyam meghirdetése előtt a várólistáról betelik a létszám.

A Múzeumi vezetési ismeretek képzés sikere több tényezőnek köszönhető:
• Magyarországon hiánypótló továbbképzésként elsőnek a MOKK indította el a múzeumi vezetők képzését
• A 120 fős oktatói gárda között találhatók a Skanzen és számos elismert hazai múzeum vezetői és munkatársai mellett kurrens témák neves egyetemi előadói és országos hírű szakemberei (pl. andragógia, honlap ergonómia, környezetpszichológia, multimédia, stb.)
• A MOKK számos egyetemmel szoros kapcsolatot épített ki, amelynek köszönhetően a képzés tananyagába beépülnek a legújabb vezetési, marketing, kommunikációs trendek.
• A tanfolyam első része, a három napos vezetési ismeretek modul a legmodernebb vezetéstechnikai irányzatokkal ismerteti meg a hallgatókat.
• A képzés különlegességét az oktatótermek mellett használt rendhagyó oktatási helyszíneken (élő múzeumi helyszínek,) kívül az adja, hogy a tananyagban szorosan összekapcsolódik az elméleti ismeretek gyarapítása és a gyakorlati múzeumvezetési módszerek elsajátítása.
• A Skanzenben tanultak gyakorlati hasznosíthatóságát jól mutatja, hogy több, a továbbképzést eddig elvégző múzeumi vezető azzal a programmal ért el sikereket munkája során, amelyet a tanfolyam záró dolgozatában megálmodott és kidolgozott.

A képzést lebonyolító Szabadtéri Néprajzi Múzeum volt az első intézmény Magyarországon, amely országos múzeumként a felnőttképzési intézményi akkreditációt megkapta. A MOKK a Múzeumi vezetési ismeretek képzéssel együtt tizenkét akkreditált továbbképzést szervez múzeumi szakemberek és pedagógusok számára. Jelenleg háromféle képzés e-learning formájában is ingyenesen elvégezhető, így otthonuk kényelméből, tér-és időbeli kötöttségek nélkül gyarapíthatják a hallgatók tudásukat.
Az induló képzésekről, az e-learningről és a MOKK további tevékenységéről a www.mokk.skanzen.hu honlapon tájékozódhatnak, vagy ugyanitt letölthetik kiadványainkat, oktatási segédanyagainkat.

További információ:
Káldy Mária igazgató
e-mail: kaldy.maria@sznm.hu
tel.: +36 26 502 530
www.mokk.skanzen.hu

Nyitólap

 

 

HKSZCSPSZV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

SZEPTEMBER

23

SZOMBAT

eseménynaptár


  SZEP 25
  hétfő
 
21. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó
  SZEP 28
  csütörtök
 
KULTÚRPALETTA Múzeumi Börze Sopronban
  SZEP 29
  péntek
 
Konferencia Marosvásárhelyen: MÚZEUMI ÖRÖKSÉG ÉS MÚZEUMI KOMMUNIKÁCIÓ
  OKT 12
  csütörtök
 
Megyei szakmai nap Dunaújvároson
legfrissebb híreink


2023. 09. 08.
Arany Süni Vándordíj
2023. 09. 05.
Kurta Mihály: Múzeumandragógia reziliencia – Szakandragógia-történeti visszatekintés
2023. 08. 17.
Most mutasd meg!
Skanzen hírek


2023. 09. 11.
Hagyományaink vendégségben
2023. 08. 23.
Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje a Skanzenben