belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Kulturális szakembereknek szervez ingyenes szakmai továbbképzéseket októberben a MOKK

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ a látogatóbarát és minőségi szolgáltató múzeumi szemlélet elterjesztése érdekében tart ingyenes szakmai továbbképzést kulturális szakemberek részére Szolgáltató múzeum menedzsment képzés címmel 2018. október 8-11. között Szentendrén.

A képzésen résztvevők elsajátítják a múzeumi minőségmenedzsment szemléletét, bővülnek a frontszemélyzeti munkakör irányításához szükséges kompetenciáik. Fejlődnek a feladat ellátásához szükséges pszichológiai képességeik, ezáltal javulhat a múzeumok szolgáltatási színvonala és belső kommunikációja, és növekedhet a múzeum elfogadottsága a köznevelési intézmények, a pedagógusok és diákok körében.

A képzésszervezők 2018. szeptember 16-ig várják a jelentkezéseket az alábbi linken:

http://moma.mokk.skanzen.hu/public/iframe?id=cfd0e429ac2f83ebe02be9ee3d2ec154b6eb2af7

Október folyamán a„Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című kiemelt projekt keretébentovábbi ingyenes szakmai továbbképzésekkel is várja a kulturális szakembereket a MOKK. Korszerű múzeumi tudásátadás az élethosszig tartó tanulás érdekében címmel indul képzés 2018. október 15-18. között. A képzésre 2018. szeptember 23-ig lehet jelentkezni az alábbi linken:

http://moma.mokk.skanzen.hu/public/iframe?id=37869dc26fa1885f4e94b9acd85648a4f3ddb617

A képzésen résztvevő kulturális szakemberek elsajátítják a múzeumi gyűjteményeknek a köznevelésben is elfogadott korszerű pedagógiai módszerekkel történő hasznosítását, és képessé válnak az iskolákkal szorosan együttműködve támogatni az iskolákban folyó munkát, és az önismeret, önkifejezés, önálló tanulás, kritikus gondolkodás fejlődését, ezáltal inspirálni a felzárkózást és csökkenti a korai képzettség nélküli iskolaelhagyók számát.

Képzők képzése címmel pedig 2018. október 29-30. között kerül sor oktatók szakmai továbbképzésére Szentendrén abból a célból, hogy speciálisan a felnőttek oktatására fókuszálva minél többen ismerjék meg és próbálják ki a gyakorlatban a különféle korszerű oktatási módszereket, sajátítsák el a figyelmet ébren tartó előadások, a valóban hatásos tudásátadás alapjait.

A képzés szervezői október 3-ig várják a jelentkezéseket az alábbi linken:

http://moma.mokk.skanzen.hu/public/iframe?id=eb7d971e411712d30d0454b4252e078331be84e9

A képzéssel kapcsolatban készített interjú itt olvasható:

http://mokk.skanzen.hu/kepzok-kepzese-a-szukseges-motivacioert-a-felnottkepzesben-oktatoknak.html

A nagy érdeklődésre való tekintettel a MOKK kihelyezett képzéseket is szervez kulturális szakembereknek. A Frontszemélyzeti képzés – a kulturális intézmények látogatóbarát szolgáltatásainak fejlesztéséhez című képzésre Szolnokon és Veszprémben kerül sor augusztus végén és szeptember folyamán. A képzésre könyvtárak, levéltárak, közgyűjtemények és művelődési házak frontszemélyzeti feladatokat ellátó munkatársai, akár középfokú végzettséggel is jelentkezhetnek. További igény esetén a MOKK nyitott más helyszínen is megszervezni a képzést.

*

A kulturális szakembereknek szóló ingyenes továbbképzések a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című kiemelt projekt keretében valósulnak meg. A projekt kétmilliárd forint európai uniós forrásból valósul meg 2017. február 1. és 2020. január 31. között a Széchenyi 2020 program keretében a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár konzorciumi együttműködésében. A projekt megvalósítói elkötelezettek az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése mellett.