belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Sára, indulunk Rusztra! - múzeumpedagógiai workshop és találkozó volt Sopronban a közoktatási intézmények munkatársaival

Szakmai találkozót szervezett 2017. május 25-én Sopronban a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című, EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-0001 azonosító számú kiemelt projekt keretében Szabadhegyi Zita koordinátor a városi közoktatási intézmények munkatársainak. A rendezvénynek a Soproni Múzeum új kiállítóhelye, a Macskakő Gyermekmúzeum adott otthont.

A találkozó új szellemiséget képviselt nem csak helyszínét, de tematikáját tekintve is a szakmai programok között, mivel egyedülálló témakörre épül. A múzeum maga is egy új célcsoportot állít a fókuszba: a nagycsoportos óvodás korosztályt, a vendégek így java részt gyakorló óvodapedagógusok, muzeológusok és múzeumpedagógusok voltak.

A workshop során választ kerestek a szakmai meghívottak arra, hogyan lehet a múzeumi tudást minőségi módon átadni a gyerekeknek számukra is érthető, szórakoztató, mégis maradandó élményt adó jelleggel. Természetesen a jelenlévők megismerkedhettek magával a Macskakő Gyermekmúzeummal is, majd szakmai beszélgetés keretében megvitatták az intézmény bemutatásra váró drámapedagógiai foglalkozását, ami a „Sára, indulunk Rusztra!” címet viseli. Végül csoportokra osztották a hallgatóságot, és egy foglalkoztató füzet áttanulmányozása után óvodapedagógiai szempontok alapján kellett azt szakmai szemmel véleményezniük.

Fotók: Osváth Ádám

Fotók: Osváth Ádám
Fotók: Osváth Ádám
Fotók: Osváth Ádám
Fotók: Osváth Ádám
Fotók: Osváth Ádám