belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
továbbképzések 2018 első felében: 2018: mozgalmas képzési szezon és ingyenes továbbképzések a MOKK-nál
A Szabadtéri Néprajzi Múzeum igazgatóságaként Szentendrén működő szervezet 2018-ban közel húsz féle szakmai továbbképzés lebonyolítását tervezi. Tudjon meg többet az év első felében induló képzéseinkről.
Ingyenes továbbképzés: Pedagógusoknak szóló, ingyenes szakmai továbbképzés indul
Jelentkezzen most a 2018.02.17-én induló "Pedagógusok múzeumhasználati és múzeumpedagógiai módszertani alapképzése" című ingyenes kurzusra, melyet Pécsen rendezünk meg. Február 2-től indul a képzés e-learning része. A kurzusok a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt keretében valósulnak meg.
Múzeumok mint az esélyteremtés intézményei : Képessé válni a képessé tételre – variációk jó gyakorlatokra a nemzetközi múzeumi világból
A december 4-én megrendezett konferencián az Arts Council England, a Hunger auf Kunst und Kultur, valamint az ICOM Fund nemzetközi szakemberei is előadtak.
koordinátori műhelyt tartottunk: Kamaszok a múzeumban? A fejetek tetejére is állhattok!
Tényleg a feje tetejére áll a világ, ha egy középiskolás csoport érkezik a múzeumba? A MOKK múzeumi koordinátorai közösen fogalmazták meg gondolataikat és javaslataikat a múzeumban dolgozó kollégák számára.
efop 3.3.3. projekt: Kövesse a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt híreit
Február 1-én kezdetét vette a "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú projekt. A legfrissebb projekthírekért IDE kattintson.
ingyenes képzések: Képzések az EFOP 3.3.3. projekt keretében (előzetes)
A projekt keretében múzeumi szakemberek és pedagógusok számára dolgozunk ki akkreditált továbbképzéseket. A 2017. szeptemberétől induló képzésekre már most várjuk az előjelentkezéseket.
kiemelt projekt: Kövesse a Cselekvő közösségek projekt híreit
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” EFOP-1.3.1-15-2016-00001 projekt legfrissebb híreiért látogasson el a projekt honlapjára.
Móra Ferenc adósa vagyok - interjú Lipták Máriával
2017-ben Móra Ferenc-díjat vehetett át DR. CSIZMAZIÁNÉ LIPTÁK-PIKÓ MÁRIA, a szegedi Móra Ferenc Múzeum Közművelődési Osztálynak nyugalmazott osztályvezetője, a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ múzeumi koordinátora kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként. Ebből az apropóból készítettünk vele mélyinterjút.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Cselekvő közösségek - projekthírek: Új munkatársakat keresünk
OKTATÁSI ASSZISZTENS és SZAKMAI ASSZISZTENS pozíciókba várjuk új munkatársak jelentkezését a "Cselekvő Közösségek - Aktív közösségi szerepvállalás" projektbe.
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
pályázatok: Pályázatfigyelő
Válogatás hazai múzeumokat érintő aktuális pályázati kiírásokból.
múzeumi a'la carte: Múzeumi foglalkozást vagy kiállítást keres?
Válasszon a Múzeumi a'la carte-kínálatából! Adatbázisunk a magyar múzeumok aktuális kiállításait és múzeumifoglalkozás-kínálatát tartalmazza, mobiltelefonon is kereshető formában. Próbálja ki Ön is!
képzés: Válogasson akkreditált továbbképzéseink közül!
Folyamatosan lehet jelentkezni pedagógusoknak, és közgyűjteményi szakembereknek szóló akkreditált szakmai továbbképzéseinkre!
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!
E-learning: Ingyenesen elvégezhető továbbképzések
Tanuljon otthona kényelméből! Élvezze a távoktatás biztosította térbeli és időbeli szabadságot, és végezze el pedagógusoknak és múzeumi szakembereknek szóló tanfolyamainkat!