belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Porondon a MIKSZ: a múzeumi iskolai közösségi szolgálat támogatásáért (XIV. sz. videó hírlevél)

2019. november 27-én megjelent a Múzeumi Iránytű sorozat 20. kötete „MIKSZ – Útmutató az iskolai közösségi szolgálat múzeumi szervezéséhez” címmel.

A kiadvány célja segítséget nyújtani ahhoz, hogy a múzeumi szakemberek minél tudatosabb módon viszonyuljanak a múzeumi iskolai közösségi szolgálat szervezéséhez, valóban a diákok igényeire szabott lehetőségeket kínáljanak fel az iskolai közösségi szolgálat keretében. Kötetünket felelősen gondolkodó szülőknek és középiskolai pedagógusoknak is jó szívvel ajánljuk.

Kassai Hajnallal, az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság Múzeumi Főosztályának főosztályvezetőjével, dr. Bereczki Ibolyával, a Múzeumi iránytű sorozatszerkesztőjével, valamint Joó Emesével, a módszertani útmutató szerkesztőjével és szerzőjével és egykori MIKSZ-es diákjával, Maryam Arbasival a Fővárosi Nagycirkuszban november 27-i megtartott könyvbemutatón forgatott videóhírlevelünk ITT érhető el.

 

A „MIKSZ – Útmutató az iskolai közösségi szolgálat múzeumi szervezéséhez” című kiadványt a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című, EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú kiemelt projekt keretében a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ adta ki.

A kiadvány online verziója ide kattintva ingyenesen letölthető. Az oldal folyamatosan frissül. Várjuk az Ön visszajelzéseit, kérdéseit és észrevételeit is az xmuzeum@gmail.com e-mail címen.  

A múzeumi iskolai közösségi szolgálattal foglalkozó, „MIKSZ-eljünk tudatosan, hogy ne kelljen a falat kaparni” című korábbi írásunk ezen a linken olvasható.

A könyvbemutatón a témában érintett pedagógussal és diákkal készített interjúnk itt, a könyvbemutatóról és a kötetről szóló írásunk pedig itt olvasható.

 

A Múzeumi iránytű kiadványsorozat további kötetei az alábbi linken keresztül ingyenesen letölthetők vagy megrendelhetők: http://mokk.skanzen.hu/modszertani-kiadvanyok1.html