belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A Múzeumi Őszi Egyetem tervezett programja itt érhető el.

Angol nyelvű felhívásunk itt olvasható.

Felhívás Múzeumi Őszi Egyetemen való részvételre

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ 2021. szeptember 13. és 17. között Múzeumi Őszi Egyetemet szervez, melyre magyarországi és szlovákiai múzeumi szakemberek jelentkezését várja.

A program helyszíne Szentendre, Magyarország. A rendezvény nyelve: angol.

Felhívás a Múzeumi Őszi Egyetemen való részvételre

Az Interreg Szlovákia – Magyarország Együttműködési Programban megvalósuló Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért (SKHU/1902/4.1/048 FUMU) elnevezésű projekt keretében megszervezésre kerülő Múzeumi Őszi Egyetem lehetőséget nyújt a szakmai fejlődésre, kapcsolatépítésre, valamint új múzeumi projektek tervezésére és elindítására. A Múzeumi Őszi Egyetem az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az ötnapos szakmai program alatt a 20 résztvevő megismeri a kortárs múzeumi problémákat, fejlesztéseket, valamint elsajátítja a projekttervezés és fundraising módszertanát. A Múzeumi Őszi Egyetem alatt határon átívelő projektek terveit dolgozzák ki a résztvevők csoportmunka keretében kiemelkedő múzeumi szakemberek mint mentorok segítségével. 

A Múzeumi Őszi Egyetem résztvevőit a MOKK által kiadott jelen nyílt felhíváshoz kapcsolódó eljárás keretében választjuk ki.

A jelentkezés feltételei:

A jelentkezőknek jelenleg is múzeumban kell dolgozniuk, tárgyalási szintű angol nyelvtudással kell rendelkezniük.

A jelentkezőknek a következő dokumentumokat kell benyújtaniuk:

  • szakmai önéletrajz angol nyelven;
  • motivációs levél angol nyelven (maximum 2000 karakter);
  • egy nemzetközi együttműködésben megvalósuló projekt tervének rövid koncepciója (maximum 2000 karakter) angol nyelven, az Őszi Egyetem által meghatározott három téma egyikében: múzeumok és fenntarthatóság, a múzeumok szerepe a turizmus élénkítésében, hátrányos helyzetű csoportok bevonása múzeumi eszközökkel. A projekt lehet egy közös képzés, kiállítás, ismeretátadási projekt vagy kommunikációs kampány is.

A jelentkezési határidő: 2021. augusztus 8., vasárnap, 23:59.

A jelentkezéseket postai úton a Szabadtéri Néprajzi Múzeum címére (2000, Szentendre, Sztaravodai út 75. a borítékra kérjük ráírni: Múzeumi Őszi Egyetem 2021), vagy a museumautumnacademy@gmail.com címre kérjük elküldeni! Az elbírálás eredményéről 2021. augusztus 13-ig tájékoztatjuk a jelentkezőket.

A résztvevők számára a Múzeumi Őszi Egyetemen való részvétel ingyenes (beleértve a szállást, étkezést, valamint a szakmai programokat). A résztvevők ugyanakkor vállalják, hogy egy 20 000 karakter terjedelmű, angol nyelvű szakmai anyagot írnak a Múzeumi Őszi Egyetemen kidolgozott projekttervekhez kapcsolódóan, amelyet a Múzeumi iránytű sorozatban tervezünk publikálni.

A Múzeumi Őszi Egyetem folyamán a különböző múzeumi szakterületekről érkezők 3-4 fős, vegyes összetételű csoportokban fognak új projekteket kidolgozni, megosztva egymással saját tapasztalataikat, elképzeléseiket és terveiket. A projekttervezés során mentorok segítik őket, valamint egymás munkáját is támogatják kritikai észrevételekkel és javaslatokkal a résztvevők.

 

További információért kérjük, keresse munkatársunkat, Pacsika Mártont: 

pacsika.marton@skanzen.hu, +36 30 322 8946

 

Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ

Szentendre, 2021. június 8.