belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Aktuális cikkek

item20190204002

tovább
 → 


Hollandiai tanulmányútra várjuk!

A  Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás, EFOP-1.3.1-15-2016-00001 számú kiemelt európai uniós projekt keretei között  újabb külföldi tanulmányutat indítunk ezúttal Amszterdamba. Az utazás időpontja: 2019. február 25-28.

tovább
 → 


Fókuszban a kulturális közösségfejlesztés - konferencia

Fókuszban a kulturális közösségfejlesztés címmel szervez konferenciát a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karával partnerségben 2018. június 11-én a Cselekvő közösségek projekt keretében.

tovább
 → 


Megjelent a Cselekvő közösségek projekt harmadik tematikus szakmai folyóirat különszáma

A Könyvtári Figyelő tematikus különszáma a projekt elméleti és módszertani kereteinek összefoglalása után a gyakorlati megvalósításra, a bevált módszerekre, a sikeres hazai és külföldi kezdeményezések bemutatására fókuszál és kitekint a hazai szakmai fórumok és a nemzetközi projektek munkájára is.

tovább
 → 


Újabb és újabb szócikkek a Cselekvő közösségek Wikiben

A Cselekvő közösségek projekt keretében nemrég indult el Magyarország első szabadon szerkeszthető, a közösségekkel és fejlesztésükkel foglalkozó szabad wikije, amely a https://cskwiki.hu címről érhető el és tartalma folyamatosan bővül.

tovább
 → 


A múlt velünk él! – Bemutatkoztak a mintaprojektek

Huszonöt mintaprojekt mutatkozott be a 2018. január 30-i szakmai napon a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. A Cselekvő közösségek projekt keretében 17 megyében indulnak el mintaprojektek, amelyekről egy több hónapos kiválasztási folyamat során döntött a szakmai bizottság. A mintaprojektek célja, hogy olyan közösségfejlesztési modelleket valósítsanak meg, amelyek erősítik a helyi társadalmi részvételt, a lokális identitástudatot, segít feltárni és megőrizni a helyi hagyományokat, kulturális örökséget.

tovább
 → 


Közösségi múzeum – a múzeumok társadalmiasítási lehetőségei

Mit nevezünk közösségi múzeumnak, hogyan lehet a múzeumokat társadalmiasítani, milyen jó gyakorlatokat ismerünk a múzeumok részvételi alapú működtetésére – többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a szakemberek a „Társadalmiasítási és esélyegyenlőségi módszerek a gyakorlatban” című módszertani szakmai napon 2018. január 22-én, a Skanzenben. A délelőtti plenáris előadások után esélyegyenlőségi jó gyakorlatokat ismerhettek meg a résztvevők a kulturális közösségfejlesztő mentorok bemutatóiból.

tovább
 → 


Mintaprojektek megvalósítására várjuk intézmények jelentkezését

tovább
 → 


Belföldi tanulmányutak Magyarország hat régiójában

tovább
 → 


Szakmai műhelyen kapták meg tanúsítványaikat a mentorok

tovább
 → 


Lakossági fórumot tartottunk a „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt indításáról

tovább
 →