belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Pedagógus Expo a Youtube-on.

Böjte Csaba OFM előadása a Pedagógus Expón itt érhető el.

Motivációs forgatagban a pedagógusokkal

A Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ is kiállítóstanddal volt jelen a hazai pedagógustársadalom egyik legnagyobb szakmai rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2018. február 24-én megrendezett Pedagógus Expón. A közel kétezer résztvevőt vonzó eseményt azzal a céllal szervezték meg, hogy a pedagógusok számára egész napos motivációs forgatag keretében a hivatásukhoz szükséges munícióval szolgáljon, inspirációkat és szakmai információkat, módszertani megoldásokat, együttműködő partnereket kínáljon közel 50 féle szakmai kiállító felvonultatásával és olyan neves előadók megszólaltatásával, mint például Böjte Csaba, Bagdy Emőke szakpszichológus és pszichoterapeuta vagy Szabó Péter motivációs tréner, annak érdekében, hogy újra pozitív élmény legyen a tanítás.

Motivációs forgatagban a pedagógusokkal

A Pedagógus Expón a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projektkeretében pedagógusoknak kidolgozott továbbképzésünket, a Pedagógusok múzeumhasználati és múzeumpedagógiai módszertani alapképzést népszerűsítettük szórólapokkal és személyesen átadott – az oktatási csoport vezetőjétől származó - információkkal, valamint az iskolai csoportok múzeumlátogatásának megtervezését megkönnyítő Múzeumi a’la carte adatbázist igyekeztünk megismertetni minél több pedagógussal.

Motivációs forgatagban a pedagógusokkal

Az Élmény és Pedagógia hívószavakat viselő Pedagógus Expón való megjelenésünknek külön apropót adott, hogy a PAT akkreditációval rendelkező, így a pedagógusok továbbképzési rendszerében is beszámítható, e-learninges és blended formában egyaránt elvégezhető Pedagógusok múzeumhasználati és múzeumpedagógiai módszertani alapképzés következő turnusát áprilisban indítjuk Szentendrén.

Az ingyenesen elvégezhető képzés célja, hogy az élménypedagógiai eszközöket alkalmazó múzeumi tanulási módszerek megismerésével a pedagógusok hatékonyabban tudják elősegíteni a gyerekek tanulás iránti pozitív attitűdjének kialakulását, képesek legyenek a korszerű múzeumi ismeretátadási módszereket beépíteni a tantárgyi oktatási és óvodai nevelési struktúrába. A képzésen szerzett ismeretek minden múzeumtípus esetében és minden tantárgyra vagy óvodai foglalkozásra vonatkozóan alkalmazhatóak.

A résztvevők az elméleti tudást 15 órás e-learning képzésen sajátítják el, a múzeumi helyszínen zajló 15 órás tantermi képzésen pedig múzeumpedagógus mentorok segítségével múzeumlátogatást dolgoznak ki.

A Pedagógus Expo-n az óvodapedagógusok részéről fokozott érdeklődés mutatkozott a képzési információkat illetve a MOKK tevékenységét illetően. Az Expo-val egy időben Pécsen megrendezett februári képzésünk is nagyon kedvező visszhangra talált a résztvevő pedagógusok körében. Egy frappáns véleményező szerint: "a konyha szuper, az alapanyag kiváló, a fűszerek és hozzávalók szintén. Hát még a szakácsok!"

Tudjon meg többet a Pécsen sikerrel lezajlott, pedagógusoknak szóló továbbképzésünkről az alábbi linken keresztül:

http://mokk.skanzen.hu/a-konyha-szuper,-az-alapanyag-kivalo-egy-pedagogus-tovabbkepzes-muzeumi-tapasztalatai.html

Jelentkezési határidő a szentendrei turnusra: 2018. március 19. éjfél

Természetesen gondolunk az ország más részén működő pedagógusokra is, így a Pedagógusok múzeumhasználati és múzeumpedagógiai módszertani alapképzés harmadik turnusát Debrecenben szervezzük meg május 12-én és június 2-án, a debreceni továbbképzésre április 19-ig várjuk a regisztrációkat.

A pedagógusoknak szóló képzésünkről részletes információ és a jelentkezési felület az alábbi linken keresztül érhető el: http://mokk.skanzen.hu/pedagogusok_muzeumhasznalat_1.html

A képzés folyamatosan elvégezhető e-learning formában is. Ezzel kapcsolatban további információ az alábbi linken érhető el:

http://mokk.skanzen.hu/pedagogusok-tovabbkepzese-muzeumhasznalat-2-pedagogusoknak.html