belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Készíts képregényt és hallgass flamenco zenét!

A Néprajzi Múzeum hagyományteremtő szándékkal rendezi meg május 23-án, csütörtökön délelőtt a 13-18 éveseknek szóló első múzeumi diáknapot. A rendhagyó program mai, aktuális társadalmi kérdéseket vet fel, azokat izgalmas kiállításokkal szemlélteti és szakértők, kurátorok közreműködésével ismerteti meg a diákokkal.

Az első múzeumi diáknap a Vidas Gitanas - Cigányok Spanyolországban című vándorkiállításához kapcsolódik.

A sztereotípiák lebontását és a toleranciát propagáló utazó kiállítás, melyet a madridi Cigány Kultúra Intézete hozott létre, többek között arra is kitér, hogy a cigány művészet, jelesül a spanyol kulturális örökség szerves részének számító flamenco miként gazdagította a spanyol kultúrát. A kapcsolódó magyar kamara kiállításból pedig megtudhatjuk, hogy évtizedeken keresztül miként ábrázolta a hazai néprajzi, szociológiai, antropológiai fotográfia a cigányokat, és ezzel szemben a jelenben hogyan láttatnák magukat a fotók alanyai.

A június 9.-ig látogatható kiállításról további információk itt olvashatók.

A foglalkozásokon a diákok elmondhatják személyes tapasztalataikat, véleményüket, élményeiket a különböző kultúrájú csoportok együttélésének nehézségeiről, az identitás megőrzésének fontosságáról, a toleranciáról és egymás kultúrájának tiszteletéről.

A diáknap részletes programja itt érhető el.

A programra előzetes bejelentkezés szükséges.

További információ, bejelentkezés:

Koltay Erika

Múzeumpedagógiai Műhely

Néprajzi Múzeum

1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 12.

muzeumpedagogia@neprajz.hu

Telefon: +36-1-473-2439, 30-668-6614