belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Jelentkezési határidő a július 28-án induló képzési turnusra: 2020. július 26.: Ingyenes online képzést indítunk!
Esélyt a múzeummal - Iskolai felzárkóztatás, tehetséggondozás, kompetenciafejlesztés múzeumi támogatása a korai iskolaelhagyók csökkentése érdekében című képzésünk online és ingyenesen elvégezhető.
képzési siker: Versenyben vagyunk az AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2020 díjért!
Tavalyi „Kiállításrendezés A-Z-ig: az ötlettől a megvalósításig a közoktatás szolgálatában” című képzésünk résztvevői által készített vizsgakiállítás is ott van az Év kiállítása 2020. díjra esélyesek között a 2 millió forintnál kevesebb költségvetésből megvalósított kiállítások kategóriájában.
A postára adási határidő: 2020. augusztus 03.: Élő történelem másként - múzeumok a virtuális térben
Két kategóriában várjuk az együttműködő múzeumok szakmai szinopszisait élő történelem témájú videók, kisfilmek készítésével kapcsolatban.
Felhívás: Ki kapja idén a Kiváló Múzeumpedagógus Díjat?
Idén is díjazzuk kimagasló egyéni szakmai tevékenységet! Az írásos felterjesztéseket legkésőbb 2020. augusztus 21-ig kérjük elküldeni elektronikusan és postai úton.
Felhívás: Múzeumpedagógiai Nívódíj 2020
2019. szeptember 1. és 2020. augusztus 1. között megvalósított innovatív és más múzeumok által is adaptálható múzeumpedagógiai fejlesztéseket keresünk! Újdonság: idén online múzeumpedagógiai programokkal is lehet nevezni. Nevezési határidő: 2020. augusztus 21.
Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 1. 23:59 : Felhívás a Családbarát múzeum cím elnyerésére
A hazai muzeális intézményeket arra szeretnénk ösztönözni kiírásunkkal, hogy szolgáltatásaikat, infrastruktúrájukat, programjaikat családbaráttá tegyék.
Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 1. 23:59 : Felhívás: Közösségi Múzeum elismerés 2020
Várjuk azon muzeális intézmények jelentkezését, amelyeknek tevékenységeit és működését a településük lakói aktívan segítik, pozitív irányba befolyásolják, és ez a tevékenység meg is jelenik a múzeum dokumentumaiban.
Merítsen Tudástárunkból! Mutatjuk az irányt!: Ismertje meg Múzeumi iránytű kiadványsorozatunkat!
A Múzeumi iránytű sorozat eddig megjelent kötetei online letölthetők Tudástárunkból.
Mit mutat a mérleg?: Családbarát Múzeum elismerés
Mennyire családbarát módon működik egy múzeum? A 2020-tól odaítélt elismeréssel önértékelésre és további fejlődésre buzdítjuk azokat a múzeumokat, amelyek kiemelt célcsoportjuknak a családokat tekintik.
kulturális közösségfejlesztés: Közösségi múzeum
Az Önök múzeuma közösségi múzeum? Pályázzanak Önök is, hogy elnyerhessék a Közösségi Múzeum megtisztelő címet. A pályázat benyújtási határideje: 2020.09.01.
Meríts tudástárunkból! : Múzeumozz a szobádból!
Digitális múzeum a digitális oktatás szolgálatában, kulturális közösségfejlesztés, hatékony múzeumi szocializáció. Módszertani témáinkhoz kapcsolódó fejlesztések kiadványok, információk.
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.