belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Minden körülmények között maradjunk kapcsolatban!

„Látogatók a 21. század múzeumában – digitális lehetőségek és kihívások” címmel online workshopot szervez a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) és az EPALE Nemzeti Támogató Szolgálat 2022. október 20-án, csütörtökön 13:00 és 15:00 óra között.

A szakmai program különleges aktualitását az adja, hogy a jelenlegi energiaválság sok muzeális intézményt kényszerít a fűtési időszakban korlátozott nyitva tartásra vagy időszakos bezárásra, és ezért a pandémiás időszakhoz hasonlóan ismét fokozott találékonyságot igényel majd a múzeumok részéről, hogy fenntartsák a kapcsolatot közönségükkel.

Erre a helyzetre reflektálva kívánnak a múzeumi munkatársaknak biztatást és inspirációt adni a szervezők egy olyan szakmai fórummal, melyen a múzeumok lehetséges online kommunikációs és marketing eszközeit mutatják be gyakorló múzeumi szakemberek valódi, már bevált jó gyakorlatokon keresztül.

Az eseményt felvezető, a kultúra és a kreativitás kapcsolódási pontjait megvilágító előadásokat követően széles palettáról válogatott eseteket ismerhetünk meg, a digitális helytörténeti tanösvénytől kezdve az online tematikus napokon keresztül a Múzeumpedagógiai Nívódíjjal és különdíjjal is elismert fejlesztésekig terjed a skála. A múzeumi szférával sok éves kapcsolatot ápoló kommunikációs szakember, a Grafcom Kft. ügyvezetője, a MOKK kapcsolódó képzésein is oktató Magdó Emil pedig első kézből ad költségtakarékos, mégis hatékony tippeket a múzeumi online jelenlét előmozdításához.

Az online workshopra ZOOM felületen kerül sor.

A workshopon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni 2022. október 19-ig lehet az alábbi linken elérhető online regisztrációs felületen keresztül:

https://forms.gle/s991pMVA2N1gNCxA8

A részletes program itt érhető el:

https://mokk.skanzen.hu/20221011online-workshop-latogatok-a-21-szazad-muzeumaban-digitalis-lehetosegek-es-kihivasok