belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Jóárasítottuk képzéseinket!

Gazdag képzési kínálattal jelentkezik időn ősszel is a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK). A szakmai továbbképzésekre már most érdemes jelentkezni, hiszen bizonyos képzéseinket fokozottan pénztárcabarát áron hirdettünk meg egy támogatásnak köszönhetően, ám a férőhelyek száma korlátozott. 

Múzeumi alapok

A MOKK egyik legnépszerűbb képzésének számít a Múzeumi alapok, melyet idén blended formában: 2023. szeptember 4-25. között e-learning platformon és szeptember 26-29. között tantermi keretek között, Szentendrén, a Skanzenben és Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban rendezünk meg.

A múzeum kötelékébe frissen belépett kollégáknak és felsőfokú végzettséggel rendelkező múzeumi szakalkalmazottaknak és is jó szívvel ajánljuk a tanfolyamot, mely a hazai képzési piacon hiánypótlónak számít. A kurzuson megszerezhető ismereteknek köszönhetően lehetővé válik a pályakezdők és más típusú munkahelyről érkezők számára a gyors beilleszkedés és a hatékony munkavégzés a múzeumi környezetben. A már több éve múzeumi szcénában dolgozók szakmai ismereteinek felfrissítéséhez, szintetizálásához is segítséget jelent a tanfolyam.

Könnyebbséget jelent és a részvételi költségeket csökkenti, hogy a résztvevők a blended képzés első részét e-learning formában otthonról, saját időbeosztás szerint, tág időkeretben végezhetik el. 

A képzés tantermi szakaszában a múzeumi szakma neves képviselői oktatnak, köztük dr. Bereczki Ibolya, a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület elnöke, dr. Ruttkay Zsófia, a MOME Média Intézetének docense és a Kreatív Technológia Labor vezetője, dr. Török Róbert, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója, a Kiváló Múzeumpedagógus elismerésben részesített Joó Emese, aki a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum vezetője, valamint  Nagy Magdolna, a MOKK igazgatója.

Részvételi díj: bruttó 40.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2023.08.13.

Részletes információ a képzésről és a jelentkezés menetéről:
https://mokk.skanzen.hu/muzeumi-alapkepzes


 Jóárasítottuk képzéseinket!

 

Szabadtéri muzeológiai és tájházi szakági képzés

A regionális és központi szabadtéri múzeumok szakalkalmazottainak, múzeumok néprajzos muzeológusainak, közérdekű gyűjtemények és kiállítóhelyek (tájházak) vezetőinek, munkatársainak is ajánljuk a Szabadtéri muzeológiai és tájházi szakági képzést, melyet ezúttal is két helyszínen, 2023. augusztus 28-31. között Szentendrén, a Skanzenben és 2023. október 9-12. között Szombathelyen, a Vasi Skanzenben rendezünk meg.

A képzésen átadott, kifejezetten a tájházakra és a szabadtéri múzeumokra jellemző speciális ismeretek segítenek a komplex feladatköröket ellátó munkatársaknak a mai változó múzeumi világban értéket közvetíteni. A képzés céljai közé tartozik, hogy új módon járuljon hozzá a tájházak és közösségeik kapcsolatának erősítéséhez, továbbá pozitív hatást gyakoroljon a látogatók tanulási szokásaira és a  múzeumi tartalmakhoz fűződő személyes viszonyára, a tájházakban lehetséges múzeumi élményszerzésre.

Részvételi díj: bruttó 30.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2023.08.03.

További részletek a képzésről:
https://mokk.skanzen.hu/szabadteri-muzeologiai-es-tajhazi-szakagi-kepzes

Jóárasítottuk képzéseinket!

 

A MOKK által szervezett további képzésekkel kapcsolatos információkért érdemes a 2023. évi képzési naptárunkat fellapozni:

https://mokk.skanzen.hu/20220905kepzeseink-2023-ban