belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Museum Dance Off - Egyenes út az európai hármas döntőbe!

A miskolci Herman Ottó Múzeum videója bekerült a Museum Dance Off (kb. Múzeumok tánckihívása) verseny európai döntőjébe. Az Egyesült Államokból 2014-ben indult verseny célja, hogy megmutassa a világ múzeumainak könnyedebb, vidámabb oldalát.

A múzeumi dolgozók egy-egy zenés videóval táncolják be magukat a nagyközönség szívébe. 2015-ben például az American History Museum az egyik műtárgyvédelmi alapszabályt komponálta bele táncos videójába, a tavalyi győztes, a melbourne-i Victoria Museum pedig 79 ezer szavazattal hódította el a trófeát, videójukban egy magyar találmány is kiemelt helyet kapott. A verseny 2017-ben is szorosnak ígérkezik. Az amerikai versenyzők között például idén még Barbra Streisand 50 évvel ezelőtti Color me Barbra című lemezének a Philadelphiai Művészeti Múzeumban forgatott filmjelenetét is felidézik a The Bearded Ladies közreműködésével.

Idén a miskolci Herman Ottó Múzeum is elkészítette pályaművét, amit Közép-, illetve Kelet-Európa képviseletében elsőként neveztek be a versenybe.

A Museum Dance Off szervezői mindössze 4 nappal a nevezés lezárását követően, kedden értesítették a múzeumi projekt vezetőit, hogy a miskolci videót – vélhetően annak színvonala és a rá irányuló kiemelkedő figyelem miatt – kiemelték a verseny szervezői, és ezzel a pályamű egyenes ágon jutott tovább az európai hármas döntőbe. ( Négy nap alatt a miskolciak videóját több, mint 3300 alkalommal nézték meg, míg a többi európai vetélytárs legjobb esetben is csak párszáz megtekintésig jutott.) A többi európai videó a döntőbe kerülésért még megmérkőzik egymással az elsőkörös szavazáson, ahonnan még további két kisfilm jut tovább a kontinens-fináléba.

Az európai döntő szavazása május 2-án, kedden – magyar idő szerint – 14 órakor indul, és 24 órán keresztül tart majd. A voksolás linkjét híradásokban, a Facebook-on és minden egyéb kommunikációs csatornáján közzé teszi a Herman Ottó Múzeum, ezzel is kérve a hazai közönség támogatását.

Amennyiben a miskolci kisfilmnek sikerül megnyernie az európai döntőt, úgy következhet a világ múzeumaival történő végső összecsapás! Ehhez igazi nagy összefogást szeretnének létrehozni a magyar projekt vezetői. A múzeum csapata már azon a kampányon dolgozik, amellyel szavazásra buzdítanak mindenkit, aki szeretné sikerre vezetni a verseny egyetlen magyar és persze közép-kelet európai résztvevőjét.

A Herman Ottó Múzeum videója itt tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=ewuob7sgPRU

Online szavazás: http://www.whenyouworkatamuseum.com