belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A Big Draw szervezői nyilvánosságra hozták a 2014-es évi kampány időpontját és központi témáját is.

A "Draw the World" azaz Rajzold meg a Világot! mottó jegyében azt szorgalmazzák, hogy a programszervezők a közvetlen környezetben rejlő lehetőségeket felfedező és a jövőbeli fenntarthatóság gondolatát feldolgozó rajzolós progamokat tervezzenek és rendezzenek 2014 október 1. és november 2. között.

Big Draw elismerés a Tiszazugi Földrajzi Múzeumnak

A napokban értesültünk a remek hírről, mely szerint a Múzeumok Őszi Fesztiválja Nagy Rajzolás témaköréhez kapcsolódva 2013 októberében megrendezett Otthonunk a Tiszazug” - Kapcsolódások című rendezvény a Nagy Rajzolás (Big Draw) programok leginnovatívabb szervezőit díjazó Drawing Inspiration Award angliai szakmai zsűrijének elismerésében részesült.

A tavaly októberben a Tiszazugi Földrajzi Múzeum által megrendezett esemény ötletgazdája és szervezője, Béres Mária munkatársaival mert nagyot álmodni, és egy igazán innovatív közösségi projektbe belevágni.

A Tiszazugi Földrajzi Múzeum 2200 db biankó kirakót (puzzle) osztott szét a 13 történelmi Tiszazugi település oktatási, művelődési intézményei, alkotó közösségei és civilszervezetei között. A kirakókra a helyi közösségek épített és természeti környezeti értékei kerülhettek fel különféle rajztechnikákkal. A Nagy Rajzolás napján ezek a részletek végül összekapcsolódtak, hogy megjelenítsék a Tiszazugi Kistáj összefogását, erejét.

Az óriáskirakó összeállításáról készült videófelvétel itt érhető el.

Külön emeli az elismerés értékét, hogy a neves brit szakértőkből álló zsűrinek - Kelly Chorpeningnak (a Camberwell College of Arts, UAL BA képzés kurzusvezetője),Alice Youngnak (a Trinity Guildhall művészeti menedzsere), Kate Masonnak és Sue Grayson Fordnak, a Kampány a Rajzolásért (Campaign for Drawing) mukatársainak - minden eddiginél több pályázat közül kellett kiválasztania, hogy kiket részesít elismerésben.

A 2013-as év Big Draw díjazottjainak ünnepélyes díjátadó gálájára április 28-án kerül sor Londonban, a Painters’ Hallban.

A Múzeumok Őszi Fesztiválját 2013-ban is koordináló Múzeumi Oktatási és Képzési Központ nevében ezúton is gratulálunk a remek ötlet kivitelezéséhez és a Big Draw zsűrijének elismeréséhez.